Poručnik Trajković spasao mladića na niškom bazenu

Pripadnik Vojske Srbije, poručnik Dušan Trajković, spasao je život mladiću izvučenom bez svesti s dna bazena "Čair" u Nišu i time pokazao izuzetnu humanost, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.
Poručnik Trajković spasao mladića na niškom bazenu
Foto: Pixabay
Trajković, koji je tom prilikom bio na godišnjem odmoru, ugledao je spasioca kako izvlači mladića, starosti oko 30 godina, bez znakova života. Pošto je uvideo ozbiljnost situacije Trajković je pritrčao i počeo reanimaciju, a ujedno je i zamolio kupače da pozovu hitnu pomoć.
 
Oživljavanje reanimacijom radio je više od pet minuta, sve dok mladić nije počeo da daje znakove života. Ubrzo je došla hitna pomoć koja je preuzela davljenika u polusvesnom stanju i odvezla ga u Urgentni centar Niš.
 
Poručnik Trajković, inače referent za telekomunikacije i informatiku iz Komande 49. logističkog bataljona, ispoljivši inicijativu, požrtvovanost, humanost i smirenost, još jednom dokazao spremnost pripadnika Vojske Srbije da pomognu građanima kad god je potrebno, navodi se u saopštenju.
  • Kolega

    12.08.2018 18:16
    Izrodi
    Koja li ste vi drzava?, sacuvaj Boze kakvih li komentara. Prvo: prica se o decku koji je spasio jedan zivot, aloo ljudi spasen je zivot!!, drugo: niko od vas nije video V od vojske, zato tako i pricate. To je organizacija gde su cast, hrabrost, pozrtvovanost, drugarstvo, kolektiv....iznad svega, to govori da se ovakvi gestovi pripadnika vojske (a ima ih mnogo), odnose i na celu vojsku, i time se ponosimo i mi, kolege hrabrog decka, a trebalo bi i vi!!! Sramota je to sto nemate poverenje u ljude koji iskreno vole svoju drzavu i spremni su da cuvaju srpski narod bilo gde i bilo kad !
    Svaka cast gospodine porucnice, VS se ponosi tobom !!!
  • Vlada

    12.08.2018 15:22
    @Milan i Betmen
    Tog čoveka pomenuo nisam, niti njegov herojski čin na čemu mu svaka čast.
    Nadovezao sam se na patetično saopštenje licemera iz vojske koja se svrstala na stranu okupatora, a ne naroda. Što pišu Ameri, samo malo izmenjeno: NOT MY ARMY!
  • Seka Persa

    12.08.2018 15:04
    Aaaaaa...postavlje se pitanje:

    CEMU SLUZI SPASIOC?

    (Koji nije uspeo da pruzi prvu pomoc ili takozvanu kardiopulmonalnu reanimaciju....)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.