Đorđević: Još nisu počeli pregovori o povećanju minimalca

Ministar za rad Srbije Zoran Đorđević danas je rekao da još nisu počeli pregovori predstavnika sindikata, poslodavaca i Vlade Srbije o povećanju minimalne cene rada.
Đorđević: Još nisu počeli pregovori o povećanju minimalca
Foto: 021.rs
"Očekuju da će predlog o novoj minimalnoj ceni rada u septembru biti na sednici Socijalno-ekonomskog saveta", rekao je Đorđević na konferenciji za novinare Saveta.
 
Reprezentativni sindikati su najavili da će tražiti povećanje minimalne zarade najmanje za 10 odsto, a najviše za 23 do 24 odsto, dok poslodavci smatraju da je realno povećanje samo ono koje je u skladu s rastom bruto domaćeg proizvoda (BDP) i inflacije, a to je ispod 10 odsto.
 
Minimalna zarada u Srbiji trenutno iznosi 24.882 dinara, a prima je 350.000 radnika, od kojih je oko 30.000 u državnoj službi.
 
U slučaju da Socijalno-ekonomski savet, u kojem su predstavnici Vlade Srbije, sindikata i Unije poslodavaca, ne postignu dogovor minimalnu cenu rada određuje Vlada.
  • kata

    14.08.2018 08:23
    минималац
    У школама помоћно особље нема сваког месеца ни минималац.Шеф рачуноводства то објашњава бројем радних дана.О њима нико и не мисли,пардон,о њима се само мисли како да остану без посла.Убудуће ће наставно особље ложити ватру, чистити снег, косити ....јер их министар смањује
  • Prsan

    13.08.2018 22:11
    minimum
    Najnizi oblik kapitalizma. Enormno bogacenje poslodavaca. Minimalna cena rada...mali porez...novac odnose u svoje zemlje...a vlast prica kako je smanjila broj nezaposlenih i brojno stanje na birou. Eee...nema veceg licemerja i bezobrazluka od sprdnje sa svojim narodom. Radnici sa pelenama za masinom...o broju radnih sati neplacenih da ne pricamo...o mizerijama od naknada za prevoz,preko toplih obroka i regresa...cccc. Blago nama.
  • Mihajlo

    13.08.2018 19:54
    Maksimalno
    I da uvecaju na 50.000 ne bismo mogli da prezivimo.
    Posle se pitaju sto ljudi odlaze iz ove zemlje. Kajis je pretegnut, samo sto ne pukne. A kad pukne, onda je kasno i prekasno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.