Uskoro rešenja o zaposlenju 577 medicinara sa Kosova i Metohije

Svih 577 zdravstvenih radnika, uglavnom medicinskih sestara i tehničara koji 12 do 16 godina "privremeno" rade u zdravstvenim ustanovama u užoj Srbiji, a plate primaju kao zaposleni na Kosovu i Metohiji, dobiće uskoro zvanična rešenja o zaposlenju u centralnoj Srbiji, pišu "Novosti".
Uskoro rešenja o zaposlenju 577 medicinara sa Kosova i Metohije
Foto: Pixabay
Prema informacijama lista iz Ministarstva zdravlja, njihovim uključivanjem u zdravstveni sistem, otvoriće se prostor da zdravstvene ustanove na KiM zaposle kadar koji im nedostaje. Kako se navodi, to je prilika za mlade nezaposlene lekare i medicinske sestre sa KiM, a koje Srbija želi da zadrži na tom prostoru.
 
Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Branislav Vekić rekao je za list da će svih 577 zdravstvenih radnika do kraja septembra dobiti rešenje.
 
Prema njegovim rečima, napravljen je predlog nove uredbe o mreži zdravstvenih ustanova na KiM, prema kojem se sadašnjih 30 svodi na pet plus dve zdravstvene ustanove. Vekić je dodao i da se time i formalno-pravno gase one zdravstvene ustanove koje na KiM odavno ne postoje i pripajaju se centrima koji rade.
  • hana

    14.08.2018 10:42
    u Beograd ih zaposlite,a nama u Vojvodini omogucite da ne sedimo na birou.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija