Uvode se licence za obavljanje komunalnih delatnosti

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da je u skladu sa Zakonom o komunalnim delatnostima obrazovalo Komisiju za licenciranje obavljanja komunalnih poslova.
Uvode se licence za obavljanje komunalnih delatnosti
Foto: Pixabay
Komisija, koja ima zadatak da proverava ispunjenost uslova za otpočinjanje obavljanja komunalnih delatnosti, izdavaće licence za upravljanje grobljima i sahranjivanje, pogrebnu delatnost, javno osvetljenje, prevoz putnika za vodni saobraćaj, dimničarske usluge i delatnost zoohigijene.
 
Posao Komisije je da utvrdi da li podnosilac zahteva ispunjava neophodne uslove i na osnovu toga donosi rešenje o licenciranju. Uredba se odnosi isključivo na delatnike koji započinju poslovanje, dok su aktivni vršioci dužnosti komunalnih delatnosti dužni da svoje poslovanje usklade sa Uredbom.
 
U narednom periodu Ministarstvo će urediti i uslove za preostale komunalne delatnosti, a to su upravljanje komunalnim otpadom, upravljanje pijacama, održavanje puteva, održavanje čistoće, održavanje javnih zelenih površina i upravljanje javnim parkiralištima.
 
Komisiju koja proverava ispunjenost uslova za otpočinjanje obavljanja komunalnih delatnosti čine predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva privrede, Ministarstva rudarstva i energetike, Ministarstva zaštite životne sredine, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstva finansija, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstva unutrašnjih poslova.
  • opa

    16.08.2018 14:40
    jos zavlacenja u dzep

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija