Nagradni konkurs za nastavnike osnovnih škola "Digitalni čas"

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je nagradni konkurs za nastavnike osnovnih škola "Digitalni čas" u školskoj 2018/2019. godini.
Nagradni konkurs za nastavnike osnovnih škola "Digitalni čas"
Foto: Pixabay
Cilj konkursa je, navodi se na sajtu Ministarstva, podsticanje upotrebe informacionih tehnologija kao nastavnih sredstava, odnosno upotreba informacionih tehnologija koje su primenljive u nastavi i ujedno usklađene sa zadacima i ciljevima časa.
 
Nagradni konkurs namenjen je svim predmetnim i razrednim nastavnicima osnovnih škola čiji je osnivač Republika Srbija.
 
Kako se navodi, rad nastavnika treba da sadrži prikaz jedne nastavne jedinice čiju realizaciju prati upotreba informacionih tehnologija kao nastavnog sredstva i prikaz aktivnosti realizovanih tokom određenog vremenskog perioda gde je IKT stavljen u funkciju rešavanja određenog, ranije uočenog, vaspitno-obrazovnog problema (na primer, disciplina, motivacija, pažnja, odsustvo...).
 
Novčane nagrade će se dodeliti za svaku grupu predmeta, a biće nagrađen ukupno 51 rad i to u okviru prve, druge i treće nagrade.
 
Prva nagrada je 70.000 dinara (po dva rada iz grupe predmeta) - ukupno 6 radova. Druga nagrada je 50.000 dinara (po tri rada iz grupe predmeta) - ukupno 9 radova. Treća nagrada je 30.000 dinara (po dvanaest radova iz grupe predmeta) - ukupno 36 radova.
 
Prijava za učesće na konkursu i podnošenje radova i multimedijalnih materijala obavljaće se na sajtu, od 19. septembra, a rok za podnošenje radova je 2. oktobar ove godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija