Posle Jasenovca, manekenke poziraju i na Kadinjači

Memorijalni kompleks Kadinjača znak je sećanja na borce koji su se žrtvovali 1941. godine, štiteći odstupnicu glavnini partizanskih snaga, ali jednoj domaćoj modnoj kući poslužio je i kao mesto za fotografisanje manekenki u najnovijoj kolekciji.
Jedna od fotografija načinjena na Kadinjači već je našla mesto na sajtu "P.S. Fashion-a", najavljujući novu kolekciju tog brenda.
 
To je objavila tviterašica Katarina Milićević koja je napisala: "Modna kampanja na Kadinjači. Da li postoji nešto sveto u ovoj zemlji, neka granica ukusa, mere, bilo šta?" Katarina je kontaktirala i kompaniju, te je i njihov odgovor objavila.
 
"Uz prethodnu dozvolu turističke organizacije Užice, fotografisali smo modni editorijal na prostoru memorijalnog kompleksa na Kadinjači. Smatramo da odevne kombinacije nisu neprikladne. Uostalom, kada budete videli sve fotografije, uverićete se i sami", navodi se u odgovoru.
 
Za "Blic" su iz ove kompanije rekli da se snimanje odigralo pre desetak dana uz prethodno odobrenje Narodnog muzeja Užice koji je na uvid dobio fotografije i odobrio njihovo objavljivanje.
 
"U našem materijalu nisu videli ništa što može skrnaviti taj veliki i značajan istorijski spomenik, jer editorijal i nema tu konotaciju. Lokacija je odabrana zbog njene umetničke lepote i simbolike koju stepenice koje se pružaju ka nebu imaju, a to je večnost, trajanje uspomene na sve veliko i važno", naveli su u kompaniji.
 
Dodali su da su "spomenici na Kadinjači, takođe, i turistička znamenitost i kao takvi su mnogo puta fotografisani od strane mnogih posetilaca".
 
"Baš zahvaljujući tome su još dublje urezani u pamćenje. Koliko je puta u različitim kampanjama fotografisan velelepni spomenik Neznanom junaku na Avali i da li je i ta pojava podjednako skandalozna?", pitaju iz ove firme.
 
  • Mila

    15.09.2018 12:32
    Poema
    Predstavnici te modne kuća bi trebali, na narednom sastanku, da svojim manekenima pročitaju poemu Kadinjača, barem da znaju gde su se fotografisali.
  • hm

    14.09.2018 13:22
    Mnogo pameti, obrazovanja, kulture, pa i osecaja za moralnost ne ocekujem od manekenkica, vlasnika nazovi modnih kuca, niti njihovih marketinskih magova, ali ovi sto su dali dozvolu bi vec mogli biti pozvani na odgovornost, oni bi trebalo da znaju bolje. Stvarno skrnavo. Zbog ovog bih zapocela bojkot proizvoda ove kuce, ali njihove nekvalitetne i krajnje ruzne krpice (bukvalno) nisam ni dosad nosila, tako da, nek im je na sramotu samo.
  • m

    14.09.2018 13:04
    Rodjena zemljo,jesi li znala
    tu je poginuo bataljon celi.
    Crvena krv je procvetala
    kroz snezni pokrov,hladan i beo.....

    Zasto?zbog cega?Kome? nebitno
    Da li to znaju ove manekenke ? Ne ..I nije vazno..,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.