Diković penzionisan, Mojsilović novi načelnik Generalštaba VS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je prihvatio zahtev za penzionisanje načelnika Generalštaba Vojske Srbije (VS) Ljubiše Dikovića, a na njegovo mesto je postavljen general-potpukovnik Milan Mojsilović.
Vučić se večeras sastao sa Ministrom odbrane i predstavnicima Generalštaba i nakon konsultacija doneo više ukaza u nameštenju i smenjivanju u vrhu VS.
 
"Ovo su velike promene od kojih očekujemo dodatnu, novu energiju, još bržu modernizaciju, jačanje Vojske Srbije kao odvraćajućeg faktora. Ne spremamo se za ratove, ali moramo da imamo dobro obučenu armiju, kako bi odvratili svakog potencijalnog agresora", rekao je Vučić.
 
On se zahvalio Dikoviću na "službi, časti i ljubavi prema Srbiji" i dodao da je doneo ukaz o odlikovanju Dikovića najvišim državnim odlikovanjem, ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena.
 
Vučić je napomenuo da je dosadašnji načelnik Generalštaba bio "zatvaran od strane neprijateljskih snaga u Bosni i Hercegovini, da se suprotstavljao NATO agresiji", kao i da je bio oficir koji je najduže bio na čelu GŠ Vojske Srbije. Naveo je i da od novog načelnika GŠ VS očekuje veći priliv ljudi u VS, što će kako je dodao, biti težak odgovoran posao za Mojsilovića.
 
"Situacija u svetu je takva da nije lako predviđati događaje, Srbija ima tešku situaciju sa Kosovom i Metohijom, a neke države u okruženju Srbe doživljavaju kao remetilački faktor", dodao je Vučić.
 
General-potpukovnik Mojsilović bio je na mestu pomoćnika Ministra odbrane za politiku odbrane rešenjem Vlade od juna ove godine. Pre toga je od 2013. do 2017. godine obavljao dužnost šefa Vojnog predstavništva u Misiji Republike Srbije pri NATO-u u Briselu.
 
General Ljubiša Diković je rođen 22. maja 1960. godine u Užicu. Načelnik Generalštaba Vojske Srbije je postao u decembru 2011. godine, za vreme mandata predsednika Srbije Borisa Tadića.
  • Gulag

    15.09.2018 11:25
    Staljin
    @Tata Ikun 14.09.2018 • 19:44
    "Biće postavljena još veća količina NATO pudlica."

    Bolje i NATO pudlica nego majcicina Gubernija .
  • Prle

    15.09.2018 10:41
    Opa
    Izgleda da narodu niko nije rekao da je drzava prisla u Nato savez jer ovce ne razumeju one samo bleje be be be be i idu za cobanom be be be!
  • Misko-BG

    15.09.2018 09:59
    Info
    Erdogan dao savete kako spreciti vojni udar ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija