Prikupljen novac za lečenje malog Dušana Todorovića

Fondacija "Podrži život" saopštila je danas da je humanitarna akcija za četvorogodišnjeg Dušana Todorovića uspešno završena i da su prikupljena neophodna sredstva za nastavak lečenja u Barseloni.
Dušan Todorović je četvorogodišnji dečak iz Kušiljeva, kod Svilajnca, koji boluje od tumora neoblastom i hitno je morao da ode na lečenje. 
 
Fondacija je od četvrtka, 6. septembra, do danas ukupno sakupila iznos od 119.391 evra. U taj iznos ne ulazi prihod od SMS poruka, kao ni iznosi koji su uplaćeni danas na račun Fondacije i devizni iznosi koji su uplaćeni u petak, navodi se u saopštenju.
 
Fondacija je zahvalila svima koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji, jer je, kako se ističe, bila hitna i svaki dan, sat i minut su za ovog dečaka bili od posebne važnosti. 
 
"Posebno se zahvaljujemo osobi koja je stupila u kontakt sa roditeljima bez podstredstva Fondacije i koja je ostala anonimna i za Fondaciju. Ta osoba je uplatila klinici direktno preostali iznos, koji nije sakupljen preko Fondacije", navodi se u saopštenju.
 
Kako se dodaje, Fondacija će u ponedeljak dostaviti izveštaje o preostalim sredstvima koja su prikupljena, nezvaničnom broju SMS poruka koje su poslate kao i nezvaničnom iznosu koji će operateri uplatiti po ugovoru koji imaju sa Fondacijom i plan realizacije preostalih osam akcija, koje su trenutno pokrenute.
 
Fondacija je na kraju apelovala da se nastavi slanje SMS poruka na broj 5757, jer pored Dušana, nažalost, postoji jos dece kojima je potrebna pomoć.
 
Neposredno pre saopštenja Fondacije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da je "zamolio ministra zdravlja Zlatibora Lončara i premijerku Anu Brnabić da se država odrekne sredstava iz budžetske rezerve kako bi pomogla Dušanu".
  • Ups

    15.09.2018 17:55
    Ups
    Taman pomislih kako je napokon uradio nesto dobro kad ono epp...pomoc prikupljena a on se javi na kraju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.