Žena u Nišu preminula od posledica groznice Zapadnog Nila

Na Klinici za infektivne bolesti u Nišu nalaze se dva pacijenta koja boluju od groznice Zapadnog Nila, a jedna žena je preminula od posledica te virusne infekcije, rekao je direktor te ustanove Miodrag Vrbić.
Žena u Nišu preminula od posledica groznice Zapadnog Nila
Foto: Pixabay
"Zdravstveno stanje jednog obolelog je ozbiljno, on se nalazi u životnoj opasnosti, a drugi pacijent je dobro", izjavio je Vrbić.
 
Prema njegovim rečima, pacijentkinja iz Kuršumlije preminula je od groznice Zapadnog Nila prošle nedelje.
 
Prema podacima Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" na području Srbije registrovano je 286 slučajeva oboljevanja od groznice Zapadnog Nila, a 29 osoba je preminulo. Najveći broj obolelih je sa područja Vojvodine i Beograda, a po jedan obeleli registrovan je na području Zlatiborskog, Raškog i Pomoravskog okruga. 
 
Groznica Zapadnog Nila je virusna infektivna bolest koja se prenosi ubodom komarca. Oko 80 do 90 odsto osoba koje su inficirane virusom Zapadnog Nila nema nikakve simptome bolesti, a kod malog procenta zaraženih simptomi podsećaju na oboljenje slično gripu. Kod pojedinih osoba, uglavnom starijih, dolazi do meningitisa i encefalitisa koji zahteva bolničko lečenje. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija