"Poslednji Mohikanci" žale se Savetu Evrope na pritiske SNS

Od 165 opština i gradova u Srbiji, u samo sedam Srpska napredna stranka nije na vlasti. Između ostalog u Šapcu, Paraćinu i Čajetini čiji su se gradonačelnici, odnosno predsednici opština, kažu, našli na udaru SNS-a.
Kako prenosi N1, oni tvrde da se građanima na lokalu krše ljudska i politička prava i slobode zbog čega idu u Strazbur da se žale.
 
Predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića, SNS i mediji pod njenom vlašću nazivaju "vođom kriminalnog klana na Zlatiboru", predsednika opštine Paraćin Sašu Paunovića "Don Paunom iz Paraćina", dok gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović kaže da svakog dana čeka da ga uhapse.
 
"Ono što mi možemo da kažemo ovde je da smo jedino mi pretekli. Mi smo vam poslednji Mohikanci i mi ćemo svedočiti o tome kroz šta prolazimo", rekao je Zelenović na zajedničkoj konferenciji za novinare. Naprednjaci, kako kaže, pokušavaju da ga smene ne birajući način.
 
Zelenović tvrdi da koordinatori SNS-a i pre i tokom i posle izbora prete građanima, podmićuju ih i ucenjuju, za šta gradska uprava navodno ima i dokaze koje će on poneti u Strazbur. Pozvan je na debatu "Gradonačelnici pod pritiskom", pa će 6. novembra podneti izveštaj na sednici Kongresa Saveta Evrope. 
 
"Mi smo napravili jednu posebnu službu koja prikuplja izjave od svih odbornika u Skupštini grada i u drugim skupštinama i koja će dokumentovati sve pritiske, sve pretnje, ucene i ubeđivanja odbornika da promene stranu", objasnio je Zelenović.
 
Traže pomoć međunarodnih institucija i očekuju da Savet Evrope preduzme konkretne korake, da možda pošalje misiju u Srbiju, te da utvrdi na terenu ima li kršenja političkih prava i sloboda.
 
"To nije samo neprijatnost, jer kasnije ta konstatacija ulazi i u priču o pregovorima i pridruživanju EU. Jer vi ne možete da budete član EU, a da niste ispunili standarde Saveta Evrope oko ljudskih prava i sloboda", ističe Saša Paunović.
  • Tomi

    21.09.2018 09:32
    @Kalimero
    J***o te "predsednik"
  • Podbarac Original

    21.09.2018 08:56
    @Djuro,laki,Kalimero
    Bogami,petkom za dorucak i topli sendvic i jogurt,da lakse podrigujete.
  • Sale

    21.09.2018 08:33
    @Kalimero
    Za vreme vladavine Miloševića kasa je bila prazna, penzije su kasnile tri meseca, plate isto toliko, nismo imali benzina na pumpama, bile su restrikcije struje, lekove smo kupovali kod švercera i na kraju najstrašnije vodili smo besmislene ratove, a kruna svega je bila bombardovanje od strane NATO. Ginula su naša deca za tuđe ideale. Ne zaboravite da je i sadašnji predsednik učestvovao u toj vlasti, da je dobi stan od 90 m2, dok mi nismo imali ni hleb da kupimo, a sad priča da je podtanar, kao da svi mi imamo amneziju. Ne kažem da je DS bio sjajan ali je sigurno bilo bolje nego za vreme Miloševića, a bogami bolje nego sad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija