Ministarstvo odbrane apeluje na medije da se ne prejudicira krivica u firmi Milan Blagojević

Ministarstvo odbrane Srbije je danas podržalo sindikalnu organizaciju i radnike fabrike "Milan Blagojević – namenska" a.d. u Lučanima u, kako navodi, apelu na predstavnike medija da se uzdrže od komentara i medijskih priloga kojima se "prejudicira krivica određenog broja zaposlenih", a naročito rukovodstva u vezi s prošlogodišnjom eksplozijom u toj fabrici u kojoj su poginule dve osobe.
Ukazujući da je "Milan Blagojević – namenska" preduzeće "od strateškog značaja", Ministarstvo odbrane je u saopštenju navelo da će učiniti "sve da podrži napore rukovodstva za poboljšanje bezbednosti na radu" i da neće dopustiti gašenje te fabrike.
 
"Podsećamo da bilo kakvo iznošenje stavova i ocena o eventualnom postojanju ili nepostojanju nečije krivice za događaj u krivičnopravnom smislu, predstavlja prejudiciranje, odnosno osudu pre osude. Apelujemo na predstavnike medija da radi ekskluziviteta ne uzimaju pravdu u svoje ruke i da ne postavljaju pitanja na koja će unapred davati odgovore i konstatovati krivicu", stoji u saopštenju.
 
Ministarstvo je apelovalo na medije da utvrđivanje eventualnog postojanja nekog krivičnog dela i izvršioca, "ostave pravosudnim organima, koji su za to i nadležni".
 
Zaposleni u preduzeću "Milan Blagojević namenska" a.d. u Lučanima obustaviće sutra rad na jedan sat kako bi izrazili protest zbog "negativne propagande protiv fabrike" koja je kako su naveli u sindikatu te firme, plasirana u emisiji "Život priča" autorke Tanje Vojtehovski na televiziji Prva.
 
"Poštujemo Prvu televiziju kao medijsku kuću jer je smatramo za veoma gledanu i objektivnu, međutim tražimo od menadžmenta ove televizije da zaustavi medijsku harangu koju sprovodi jedna produkcija koja je dozvolila sebi da se stavi u ulogu sudije u situaciji koja je jako osetljiva. O takvim stvarima treba da odlučuju pravosudni organi", navodi se u saopštenju fabrike. Emisija Tanje Vojtehovski "Život priča", emitovana u sredu, 10. oktobra, bila je o u eksploziji i požaru u kojem su prošle godine dva radnika poginula u fabrici "Milan Blagojević".
  • B

    15.10.2018 20:43
    Zna se ko je kriv
    Da, stvarno, zasto mediji optuzuju rukovodstvo fabrike, kad je potpuno jasno da je za eksploziju kriva moja pokojna baba.
    Ima ona tako cudan obicaj, ustaje iz groba i pravi haos po Srbiji, prkoseci mudrom i naprednom rukovodstvu. Da je makar bogata, kao neke tetke iz Kanade, pa da dobijem od nje stan, nego nije.
  • Pićuka

    15.10.2018 17:46
    A predsednik i ostali mogu da pričaju kad hoće ko je lopov, strani plaćenik, neradnik, lažov, izdajnik. Tamo ginu ljudi a vi ništa niste utvrdili godinama.Srbija je u blatu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.