UNS: Đilas vrši pritisak na Informer

Udruženje novinara Srbije (UNS) ocenilo je danas da krivična prijava bivšeg gradonačelnika Beograda i jednog od osnivača Saveza za Srbiju Dragana Đilasa protiv urednika lista Informer Dragana J. Vučićevića i Aleksandra Ignjatovića, predstavlja pritisak na ovaj medij.
UNS: Đilas vrši pritisak na Informer
Foto: Medija centar Beograd
U saopštenju UNS ističe kako "političari treba da se uzdrže od krivičnih prijava protiv medija i da zaštitu svojih prava i interesa ostvaruju u parničnom postupku".
 
Udruženje podseća da je Dragan Đilas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podneo krivičnu prijavu protiv urednika Informera zbog govora mržnje. U saopštrenju UNS ističe, pozivajući se na medije, kako je u prijavi navedeno da su urednici ovog lista objavljivanjem tekstova, počinili "krivično delo ‘rasna i druga diskriminacija’ iz člana 387 stav 4 Krivičnog zakonika za koji je zaprećena kazna do tri godine zatvora".
 
Ističući da su se "novinari i mediji izborili za ukidanje zatvorske kazne za klevetu", UNS ocenjuje da "krivična prijava Đilasa protiv urednika medija predstavlja samo pokušaj da se na drugi način novinarima preti kaznom zatvora".
  • Jogi Letač

    17.10.2018 13:51
    Znači oni mogu da pišu o Đilasu šta hoće, čak i izmišljotine najgore vrste, bez ikakve odgovornosti za napisano, a kad on presavije tabak (još uvek sud mora da odluči o tužbi!), onda je to pritisak na medije. Sistem KAMAĐOZ: KAko MAli ĐOkica Zamišlja kod ovih novinara.
  • Milan

    16.10.2018 21:50
    UNS ili UPS?
    Problem je to što "Informer" formalno jeste dnevna štampa, a suštinski je propagandni pamflet najgore vrste. UNS bi trebalo "novinare" iz tog lista da izbaci iz udruženja, jer oni i nisu novinari, nego izmišljaju, lažu i vređaju svakoga ko nije po volji Vučičevići i Vučiću.
    Svuda u svetu postoje pro-vladini mediji ili mediji koji su naklonjen nekoj partiji ili ideologiji, ali ovo kod nas prelazi granicu normalnog.
  • Ana

    16.10.2018 21:21
    Djilas prvo da objasni sve sto je isplivalo o radnjama i enormnom bogacenju dok je bio na vlasti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.