Predistražni postupak zbog pretnji vešanjem Brnabićevoj i Vučiću

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je predistražni postupak povodom pretnji koje je poslanik Dveri Srđan Nogo uputio predsedniku i premijerki Srbije.
"Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal uputilo je policiji zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja povodom pretnji koje je poslanik Nogo uputio predsedniku i premijerki", rekla je portparolka tužilaštva Tatjana Sekulić.
 
Poslanik Dveri Srđan Nogo je, prema snimku na Jutjubu, rekao da je, prema njegovim saznanjima, Ana Brnabić već parafirala Dablinski sporazum sa EU o migrantima, i da, "ukoliko je parafirala ovaj sporazum, ona treba da bude obešena istog časa na Terazijama. A pored nje i Aleksandar Vučić". 
 
Dveri su saopštile da će pokrenuti disciplinski postupak i "druge potrebne mere" protiv Srđana Noga, dok se lider te stranke Boško Obradović ogradio od njegovih izjava. Obradović je istakao da je Nogo na neprikladan i neprimeren način govorio o jednoj bitnoj temi i naglasio da politika Dveri nije pozivanje na nasilje i vešanja.
 
"Nikakvog vešanja u Srbiji neće biti. Poslednji koji su vešali su nemački okupatori i sa gnušanjem se toga sećamo. To nije i nikada neće biti politika Dveri", istakao je Obradović, navodi se u saopštenju Dveri.
 
Međutim, dodao je on, "tema migrantske krize je veoma bitna i očekujemo odgovor na važno pitanje, a to je da li je potpisan Dablinski sporazum koji znači stotine hiljada migranata u Srbiji".
 
Brnabić: Srbija ni ne može da ratifikuje Dablinski sporazum
 
Premijerka Srbije Ana Brnabić negirala je da je Srbija potpisala Dablinski sporazum o prihvatanju migranata koji nemaju osnova da ostanu u Evropskoj uniji i dodala da tako nešto i nije moguće.
 
"Vidim neki u @SavezZaSRB imaju poteškoća sa čitanjem pa molim ostale da im prepričaju. Dablinski sporazum je za članice EU + Švajcarska, Norveška, Island, Lihtenštajn (poštuju sporazum). Srbija nije niti može da parafira. Istina kod vas precenjena kategorija? Zato pretnje nisu", navela je premijerka na tviter nalogu.
 
 
  • Futog

    18.10.2018 19:07
    Www
    Tema nije ko je izdajnik!
  • Pićuka

    18.10.2018 17:58
    Izjava ovog tipa iz usta jednog poslanika je neprimerena, mada u usvakodnevnoj priči građana se može čuti da bo pobili pola političara, Albanaca, Hrvata, Muslimana itd. "Gdin" Nikolić je svojevremeno poručio Đinđiću da je i Tito pred smrt ćopao na jednu nogu. Zašto se ovo uzima kao ozbiljna pretnja a ono kao politički folklor. Ono 100 za 1 da ni ne spominjem.
  • DekiNS

    18.10.2018 16:12
    Kada već pomenuste Tadića - u čemu je razlika između ove i njegove politike, ja je ne vidim?! Sve go izdajnik nam radi o glavi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija