Sudija lično tražila svedoka da mu uputi poziv na ročište

Sudija Osnovnog suda u Smederevu Anka Nikodijević pokušala je, posle više neuspelih pokušaja da dobije adresu svedoka da bi mu sud uputio poziv za ročište, da ga traži lično.
Sudija lično tražila svedoka da mu uputi poziv na ročište
Foto: 021.rs
Sudija Nikodijević vodi krivični postupak za nelegalnu gradnju skladišta tečnog naftnog gasa po optužnici Osnovnog tužilaštva. Pokušavala je mesecima, sudskim putem i dopisima, da pribavi adresu građevinskog inspektora Gradske uprave, pišu Novosti
 
Iz lokalne samouprave, uz odugovlačenje, dobijala je odgovor da je inspektor na bolovanju i da nemaju njegovu adresu, pa se zato pešice zaputila u Gradsku upravu, tačnije u Građevinsku inspekciju, udaljenu stotinak metara od zgrade suda.
 
"Otišla sam lično da bih dobila adresu, jer je sud više puta odlagao ročišta. U Građevinskoj inspekciji su mi rekli da nije trebalo njima da se obraćam, već kadrovskoj službi ili načelnici Gradske uprave", navela je sudija u zvaničnom dopisu organu lokalne samouprave.
 
Sudija Nikodijević navodi da je tražila i broj telefona svedoka, ali je dobila usmeni odgovor da se on na "službeni telefon ne javlja". Iako su državni organi dužni da sudu dostave tražene podatke, ostaje pitanje zbog čega se sudija nije obratila policiji. 
 
Kako saznaje list, Nikodijevićeva je želela da ubrza slučaj i izbegne uobičajene, duge procedure dopisivanja između državnih organa. Predsednik Osnovnog suda Dragan Rogan rekao je da ne može da komentariše ovo postupanje, uz opasku da je reč o jednom od najboljih i najsavesnijih sudija i da ona uskoro ide u penziju, te da verovatno želi da završi što više predmeta.
 
Da li je sudija uspela da svedoka "privede" sudu, znaće se danas, za kada je zakazano novo ročište.
 
Ovaj postupak vodi se protiv Bojana Kocića, suvlasnika preduzeća LPG "Petrol" zbog nelegalne gradnje skladišta tečnog naftnog gasa u Smederevu. Tužilaštvo ga tereti za krivično delo gradnja bez građevinske dozvole, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina. Tužilac traži uslovnu osudu na dve godine i novčanu kaznu od pola miliona dinara.
  • vida

    19.10.2018 12:55
    svakodnevna jadikovka
    U malim mestima korupcija je jače izražena. Taj koloplet "svepovezanosti".
  • Svaka

    19.10.2018 11:02
    Čast
    E da je više ažurnih, požrtvovanih sudija! Sad se još čude i prave problem oko toga što se žena potrudila da reši problem i slučaj! Treba postaviti pitanje zašto državni organi ne daju podatke svog zaposlenog na zahtev suda. I kako to da nemaju adresu zaposlenog. I kako je mogu će da je njima normalno da se on ne javlja na službeni telefon???
  • Sudija

    19.10.2018 10:28
    Srpski sud
    Jooj, sirota sudija, pa sad ako nema inspektora da svedoci, onda ne moze da sudi bespravnom graditelju. Nevaljali inspektor. Pa zasto nije prosetala do uprave koja izdaje dozvole, i proverila da li optuzeni ima ili nema dozvolu i gotovo. Ako inspektor umre, gradnja postaje legalna? Mozda ako svi inspektori sakriju adrese, sva gradnja u Srbiji postane legalna, eto ideje, eto resenja za nasu napacenu ministarku gradjevine. Verovatno ni onaj nevaljali inspektor na Kopaoniku nije nikom hteo da da svoju adresu i eto ti sad belaja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.