United grupa i SBB: Kako operator sa licencom može da pirateriše RTS?

Da su iznenađeni terminom "piraterija RTS kanala", samo zato što SBB preko svojih različitih platformi pruža distribuciju RTS-a građanima Srbije, navodi se u saopštenju United grupe i SBB-a.
United grupa i SBB: Kako operator sa licencom može da pirateriše RTS?
Foto: Pixabay
"Sa jedne strane, građani Srbije plaćaju postojanje javnog servisa, tj. RTS-a i imaju pravo da ga gledaju, a sa druge strane SBB kao operator sa licencom, po zakonu ima obavezu da ga distribuira. Pritom ugovor na koji se poziva RTS nikad nismo dobili", saopšteno je iz United grupe i SBB grupe.
 
SBB je upravo uveo najnoviju tehnologiju, čime vrši distribuciju istih sadržaja kao i do sada svojim korisnicima, samo na naprednijoj platformi, dodaje se u saopštenju.
 
"Svako može da se opredeli za EON i nije nam jasno zašto da građanin Srbije, koji je platio za RTS, bude uskraćen gledanja ovog kanala samo zato što želi da koristi novu tehnologiju, a nije uskraćen za ostale kanale na toj platformi", zaključuju u saopštenju.
 
Radio-televizija Srbije saopštila je danas da je obustavila emitovanje reklame za internet platformu EON "Junajted grupe", jer ta kompanija bez ugovora o distribuciji emituje program RTS-a, o čemu više OVDE.
  • /

    22.10.2018 13:13
    /
    a kako moze da ne izdaje fiskalne racune?

    mada bi mogao izbaciti pink iz ponude i razne ucene tipa unifi i interneta
    ili se pridrzavati ponude u sklopljenim ugovorima
  • Želim

    22.10.2018 12:50
    da
    Želim mogućnost da se RTS može ukinuti preko SBB-a, da ne plaćam dodatno taj kanal koji niko u mojoj porodici ne gleda. Nego umesto tog harača za RTS da uplatim dodatak za SK HD kanale. To je moje pravo, a to što se RTS ponaša auokratski a niko normalan ih ne gleda nema veze sa životom.
    Neka ga ugase ako ne može da opstane na tržištu bez harača.
  • Jao

    22.10.2018 11:22
    kakav
    Jao kakav RTS, ja bih jako voleo ako bi RTS mogao da se izbaci iz mog paketa kablovske.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.