Novosadska kriminalna grupa se nagodila sa Tužilaštvom

Tužilac Miljko Radisavljević kaže da su 10 od 11 članova klana Gorana Kovačevića priznali krivicu u zamenu za četiri do sedam i po godina robije i oduzimanje imovine.

Tužilac Miljko Radisavljević kaže da su 10 od 11 članova klana Gorana Kovačevića priznali krivicu u zamenu za četiri do sedam i po godina robije i oduzimanje imovine.

Deset od 11 pripadnika organizovane kriminalne grupe Gorana Kovačevića iz Novog Sada nagodilo se sa tužilaštvom za organizovani kriminal i priznalo proizvodnju "skanka" na području Vojvodine u zamenu za kazne zatvora od četiri do sedam i po godina i trajno oduzimanje više stanova i luksuznih automobila.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da su pripadnici te grupe, pa i sam organizator, zaključili sporazum sa tužilaštvom o priznanju krivičnog dela. Za sada je sud izrekao sedam presuda po zaključenim sporazumima, a očekuju se još tri.

Osim zatvorskih kazni optuženi su pristali na trajno oduzimanje imovine stečene kriminalom: stanova, luksusznih automobila "BMW X6", "volkswagen tuareg", "audi 8" i drugih.

Prema sudski potvrđenim nagodbama, organizator grupe Goran Kovačević osuđen je na sedam i po godina zatvora. Niko Uskoković, Vladimir Veličković i Vladislav Veličković na po sedam godina. Dragan Kovačević i Branislav Veljković na po pet godina, a Vladimir Kiš na četiri godine.

Oni su uhapšeni 1. juna 2010. godine, posle godinu dana praćenja i prikupljanja podataka Bezbednosno-informativne agencije (BIA) o njihovim aktivnostima.

  • Posteni

    08.11.2016 22:54
    Tako nam i treba
    Sada su izasli iz zatvora sa jos vise kontakata posebno sa sebi slicnima iz Sr Mitrovice pokupovali kola u vrednosti od 100000€ i glume gospodu.Em im skratili kazne em imaju sada vise nego kada su osudjeni i jos se time hvale po gradu???????A tek ce poceti da prave probleme
  • Petko

    30.10.2016 17:22
    Debeli
    E sad DEBELI radi kao siva eminencija SNS-a i on im je poluga na teritoriji NS i Vojvodine za maltretiranje politickih neistomisljenika i njihovih porodica, a dokle ce to da traje verovatno dok tetka ne uzme sebi za pravo da da konacni sud !
  • Kicun

    08.06.2013 14:49
    ZIVEO KRIMINAL!!
    TAKO I TREBA!!! gorancovo vreme tek dolazi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija