Norveška crkva podržala gej brakove

Sinod Norveške državne crkve podržao je, u okviru crkvenih reformi, sklapanje istopolnih brakova u toj zemlji.

Za odluku o mogućnosti sklapanja crkvenih brakova homoseksualnih parova glasalo je 85 od 115 članova Saveta Norveške crkve, što znači da će crkva uvrstiti ove odredbe u sastavni deo liturgije na sastanku naredne godine.

Ova odluka, ipak, dozvoljava sveštenicima koji se protive sklapanju istopolnih brakova da se uzdrže od obavljanja takvih ceremonija.

Crkva je glasanje opisala kao "istorijsku odluku, koja označava promenu u crkvenom učenju o braku".

Evangelistička Luteranska Crkva najveća je crkva u Norveškoj i njoj pripada 70 odsto vernika u zemlji od pet miliona stanovnika.

Autor: Beta

  • Vl

    13.04.2016 09:34
    Ja nikako ne razumem razmišljanje nekih ljudi. Pošto u crkvi otkrili sveštenika homosexualaca, ajmo da prdržavamo homosexualizam. Znači ako su političari kriminalci, ajde i mi da podržavamo kriminal. Ako neko ubica, ajmo i mi da podržavamo ubijanje. Ako Bog imao sotonu kao buntovnika i zlo, ajmo i mi da podržavamo satanizam i zlo. Mislim stvarno...........
  • Vlado

    13.04.2016 09:25
    @Šone


    Biblija jasno govori protiv homosexualizma, i to nije vađenje ono što mi hoćemo, jer to tamo tako piše, i ne može nešto drugo da bude. U Bibliji jasno piše da je greh ako muškarac sa muškarcem legne. A biti protiv greha nije zlo. Zlo je činiti i pravdati greh.
    Novim zavetom su samo ukinuti stari običaji. Nigde u Bibliji nije rečeno da se sledi negativan primer. Ali u Bibliji jasno rečeno šta ne bi trebalo da sledimo, ono što je grešno, ono što je protiv Biblije i Boga. U Bilbliji svašta piše onom ko ne želi biti hrišćanin, ko ne želi slediti i razumeti šta tamo piše, pa nije ni pročitao Bibliju već samo čuo po neki stih, samim tim taj nije merodavan da govori o Bibliji.
  • carinik

    12.04.2016 16:05
    Srbiju ce do clanstva u EU odvesti homoseksualci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.