U Trebinju uhapšen džihadistički "regrut"

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) uhapsili su u Trebinju izvesnog K.K. iz Sarajeva zbog sumnje da je odlazeći 26. aprila iz BiH planirao da se u Siriji pridruži terorističkoj organizaciji Islamska država.
Džihadistički "regrut" je vraćen iz Crne Gore i predat Graničnoj policiji BiH, a potom agenciji Sipa.

 

Postupajući po naredbi Suda BiH, pripadnici Sipe pretresaju stambeni objekat na području Sarajeva koji je osumnjičeni koristio, a teret mu se stavlja krivično delo eventualnog protivzakonitog pridruživanja stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.

Prilikom rada na ovom predmetu ostvarena je značajna policijska saradnja sa Graničnom policijom BiH i nadležnim organima Crne Gore, Albanije, Makedonije i Bugarske.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.