VIDEO: Novi napad u Nemačkoj, prolaznike napao mačetom

Nemačka policija saopštila je da nema dokaza da je napad mačetom, koji je na jugu zemlje izveo sirijski izbeglica, teroristički napad.
Jedna žena je ubijena, a dve osobe su povređene, u novom napadu u Nemačkoj, kada je muškarac napao prolaznike mačetom. Incident se dogodio u gradu Rojtlingen u blizini Štutgarta. 
 
Nemačka policija saopštila je da je napadač identifikovan kao tražilac azila iz Sirije. Navedeno je da je ovaj dvadesetjednogodišnjak od ranije poznat policiji.
 
Potvrđeno je da je napadač uhapšen, a motiv napada još nije poznat.
 
"U ovoj fazi istrage ništa ne ukazuje na teroristički napad", saopštila je policija. Navode da se napadač raspravljao sa ženom koju je ubio, a potom je ranio drugu ženu i jednog muškarca. 
 
Kako javlja "Bild", napad bi se nastavio da vozač jednog BMW-a nije naleteo na Sirijca i oborio ga. "Nakon toga samo je ležao na trotoaru i nije se više micao", ispričao je svedok.
 
Mediji javljaju da je taj vozač sin vlasnika prodavnice kebaba pred kojom se dogodio zločin, a da je žrtva radila u tom lokalu. Pojedini pišu da su se napadač i ubijena žena poznavali. 
 
 
Televizijska mreža NTV navela je da je u gradu neposredno posle incidenta zavladala panika, ali policija je saopštila da nema opasnosti za stanovnike Rojtlingena i okoline.
 
Napad se dogodio u jeku napetosti posle masakra u tržnom centru "Olimpija" u Minhenu, gde je 18-godišnji Nemac iranskog porekla vatrenim oružjem ubio devet i ranio 27 osoba.
 
Nemačku je pre nedelju dana potresao i napad 17-godišnjeg tražioca azila iz Avganistana, koji je u vozu u Bavarskoj sekirom i nožem ranio pet osoba, za šta je odgovornost preuzela Islamska država.
 
 
  • Kol

    24.07.2016 19:57
    Pa ko im je kriv kada puštaju takve u Evropu? Meni je samo žao nedužnih žrtava zbog nepromišljenosti političara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.