U Kuvajtu izmerena rekordna 54 stepena

Svetska meteorološka organizacija UN saopštila je danas da je temperatura od 54 stepena Celzijusa, koliko je zabeleženo u Kuvajtu, najverovatnije novi rekord za celu istočnu hemisferu.

Posebna komisija organizacije ispitaće da li je temperatura od 54 stepena, zabeležena u četvrtak prošle nedelje u Kuvajtu, novi rekord za istočnu hemisferu i Aziju.

Svetski rekord zabeležen je 1913. godine u Dolini smrti u Kaliforniji kada je izmereno 56,7 stepeni celzijusa, navodi se u saopštenju SMO.

Ekstremne temperature posledica su toplotnog talasa koji je pogodio severozapadni deo Arapskog poluostrva. Meteorolozi najavljuju da će toploti talas potrajati do kraja avgusta.

  • covek

    26.07.2016 16:22
    @Zivan

    Postovani gospodine ne biste verovali ali je upravo suprotno . Moj pokojni otac je radio u Kuvajtu i kada se vratio stalno je govorio da mu je kuvajtskih 50 stepeni podnosljivije nego novosadskih 30 . Pogadjate , u pitanju je vlaga . U Kuvajtu je 0 % a sada dok pisem u Novom Sadu vlaznost vazduha iznosi jezivih 76 % . Na temperaturi od 28 stepeni cini mi se kao da se nalazim u finskoj sauni .
  • Termostat

    26.07.2016 15:53
    Kuvanje u Kuvajtu
    U Pečuju je još toplije..
  • Zivan

    26.07.2016 14:09
    Mora da je jezivo na takvoj temperaturi, mi ovde i na 34 C hocemo da pocrknemo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet