Hilari Klinton i zvanično prva žena kandidat za predsednika SAD

Hilari Klinton je i zvanično postala prva žena kandidat za predsednika SAD pošto je na konvenciji demokrata u Filadelfiji prihvatila nominaciju, poručivši da će biti "predsednica svih Amerikanaca i da su su ovi izbori vreme kada treba da se podvuče crta".
"Biću predsednica demokrata, republikanaca i onih koji su nezavisni. Onih koji se bore, teže nečem i postižu uspeh. I onih koji budu glasali za mene, kao i onih koji ne budu. Za sve Amerikance", istakla je Klintonova. Navela je da je njena prevashodna misija da stvori nove mogućnosti i više radnih mesta, uslove u kojima će plate da rastu.
 
To će biti, kako je navela, njen zadatak od prvog do poslednjeg dana. Ona se obratila i razočaranim pristalicama rivala Donalda Trampa, ponudivši im "maslinovu grančicu".
 
"On želi da nas podeli od ostatka sveta, jedne od drugih. Želi da se plašimo za budućnost i da se plašimo jedni drugih", poručila je Hilari Klinton.
 
Bivša američka prva dama, senatorka i državna sekretarka, pre dva dana nominovana je za Belu kuću. Ona je, nadmašivši rivala Bernija Sandersa i osvojivši nominaciju, napravila veliki korak na svom putu da postane prva žena predsednik SAD.
  • Ksavijer

    29.07.2016 14:42
    Trampa
    Hoce li Amerikanci Trampiti Crnca za Belu Zenu?
  • ex chapman

    29.07.2016 09:36
    novi rekord za Ginisa
    nakon što je postala prva žena čiji je suprug javno izložen globalnom podsmehu zbog protivprirodnog bludničenja u "ovlanom kabinetu", Hilari osvaja još jedan rekord! samo napred Hilari! šta je sledeće: prva žena koja će pušiti u "ovalnom kabinetu" ... i to cigaretu!
  • Nikola

    29.07.2016 09:08
    Ne daj Bože
    Najgori Američki kandidat u istoriji. Bez imalo političkog znanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.