Sud BiH ukinuo Naseru Oriću sve mere zabrane

Sud BiH ukinuo je sve mere zabrane Naseru Oriću, kojeg je Tužilaštvo BiH optužilo za ratne zločine nad srpskim stanovništvom na području Srebrenice u leto 1992. godine.
Orićev advokat Lejla Čović potvrdila je za sarajevski Dnevni avaz ovu informaciju, dodavši da je Orićeva odbrana u više navrata tražila od Suda BiH da donese ovakvu odluku i odbaci predloge Tužilaštva BiH za stalnim produženjem mera.
 
Odlukom Suda BiH Oriću su ukinute mere koje su značile ograničeno kretanje na teroritoriji Federacije BiH i obavezno javljanje nadležnim policijskim organima jednom mesečno. Tužilaštvo BiH tereti Orića i Sabahudina Muhića da su na području Srebrenice ubili trojicu srpskih zarobljenika
 
U optužnici se navodi da su optuženi tokom 1992. u selima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili tri zarobljenika srpske nacionalnosti. Orić je uhapšen 10. juna prošle godune prilikom ulaska u Švajcarsku, po poternici iz Srbije, a zatim mu je određen ekstradicijski pritvor u trajanju od 14 dana. Ali, na zahtev pravosudnih institucija BiH izručen je toj državi 26. juna prošle godine, a samo nekoliko dana kasnije i optužen za ratni zločin.
 
Suđenje Naseru Oriću počelo krajem januara ove godine.
  • AV

    29.07.2016 22:25
    I kazu ima pravde. Najveca laz ikada!!! Sud u BIH samo Srbe vata dok muslimane pogotovo za sve pusta na slobodu. Neka mu ide na dusu i svima onima koji su ga pustili, kao i njihovim pokoljenjia za sve one Srpske i ostale zrtve koje su ubili zveri Nasera Orica

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet