Devet mrtvih u zemljotresu u Peruu

Najmanje devet osoba je poginulo i 40 je povređeno u zemljotresu magnitude 5,2 stepena koji je danas pogodio jug Perua, saopštile su vlasti u Limi.
Radnici službi za vanredne situacije na putu su za region koji je pogođen zemljotresom gde je organizovana potraga za preživelima i formirano kamp naselje. Zvaničnici su rekli da je zemljotres uništio najmanje 80 kuća u regionu Arekipa, u provinciji Kajljoma.
 
Institut za geologiju saopštio je da je epicentar bio desetak kilometara od Čivaja, glavnog grada provincije Kajloma i da je potres registrovan na dubini od osam kilometara.
 
Potres se osetio u 21.58 časova po lokalnom vremenu, a nakon prvog usledilo je nekoliko manjih, saopštio je Geofizički institut Perua. Peruanski mediji javili su da je prekinuta veza sa nekim selima i da je potrebna teška mehanizacija da se dopre do blokiranih područja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet