Ekstremisti upali u zatvor i oslobodili 28 zatvorenika

Ekstremisti sa oznakama Islamske države (IS) upali su u zatvor na jugu Filipina i oslobodili 28 zatvorenika u najnovijem u nizu masovnih oslobadjanja, saopštili su danas zvaničnici.

Oko 50 naoružanih pripadnika grupe Maute, sa crnim zastavama i maramama sa oznakom IS, upali su u zatvor u južnom gradu Maravi, oslobodivši osam svojih saboraca koji su uhapšeni pre nedelju dana. Tokom upada je iz zatvora pobeglo još 20 zatvorenika, koji su uhapšeni zbog drugih prestupa, rekao je načelnik policije u toj provincili Agustin Telo.

Oslobodjeni članovi grupe Maute uhapšeni su 22. avgusta nakon što su vojnici na kontrolnom punktu pronašli improvizovane bombe i pištolje u kamionetu koji su oni vozili.

Vlasti su saopštile da istražuju zašto zatvorsko obezbedjenje nije pružilo otpor tokom upada i zašto nije bilo pojačano nakon što su visokorizične osobe tamo stavljene iza rešetaka. Ovo je samo jedan u nizu upada u zatvore koji su na Filipinima inače slabo obezbedjeni, a u takve incidente su često umešani muslimanski ekstremisti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet