Pedofil se predstavljao kao doktor?

Roditelji iz fejsbuk-grupe "Mame Banjaluke" tvrde da se na toj društvenoj mreži pojavila izvesna Mirela Artunović Milošević, koja se predstavlja kao pedijatar i nudi onlajn stručnu pomoć majkama da lakše izleče decu.

Pojedine majke iz grupe "Mame Banjaluke" postale su sumnjičave u doktorkine namere kada je pokazala simptomatično interesovanje za genitalije njihove dece, odnosno kada je tražila da joj se pošalju slike dečjih polnih organa.

Zbog sumnji da se iza profila skrivaju namere pedofila, članovi ove grupe su obavestili i policiju. Mirna Šoja, načelnica Odeljenja za odnose s javnošcu u MUP Republike Srpske, kaže da to ministarstvo ne može još ništa da tvrdi, ali da je "na osnovu pokazatelja koje do sada imaju, reč o klasičnoj metodologiji pristupa i komunikacije potencijalnog predatora".

Marija Đuran, jedna od članica grupe "Mame Banjaluke", kaže za "Novosti" da i majke moraju biti oprezne s kim kontaktiraju na "Fejsbuku".

- Meni je odmah bilo sumnjivo da neki navodni doktor nudi savete na "Fejsbuku" za bolesnu decu. Majke moraju biti oprezne jer očigledno na svakom koraku ima pedofila. Takođe, majke moraju i znati da je Banjaluka puna dobrih i kvalitetnih pedijatara i da od njih traže savete. Ako im treba savet za dete, neka se uvek prvo obrate prijateljici za koju znaju da ima decu nego što traže pomoć na "Fejsbuku" - kaže Marija, majka četvoro dece.

I MUP poziva na oprez

Prema rečima majki, ista osoba sa fotografije se već nekoliko puta pojavljuje na "Fejsbuku", ali s različitim identitetom.

- Ako je primetite, blokirajte, prijavite ili javite najbližoj policijskoj stanici - napisale su majke.

Iz MUP RS su apelovali na sve majke koje koriste ovu društvenu mrežu i traže određene savete za decu da budu maksimalno oprezne, jer često se dešava da se pod lažnim imenima kriju pedofili.
 

  • Drum

    28.09.2016 21:09
    Poslao bih joj/mu šta god ili ko god se krije iza tog imena, sliku svog čupavog praseta.

    Sve mogu da shvatim, i gejeve, i sadiste i mazohiste i svakakve neke fetiše, ali pedofile nikako.
    Koliko udaren u glavu treba a budeš?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet