"Hitler ubio tri miliona Jevreja, ja ću toliko narkomana"

Filipinski lider Rodrigo Duterte pojačao je krvavu anti-kriminalnu retoriku poređenjem Holokausta sa svojom ambicijom koja bi ga "usrećila”.

On je istakao da bi bio srećan ukoliko bude uspeo da pobije tri miliona zavisnika od narkotika. Duterte je to izjavio po povratku iz Vijetnama gde je razgovarao sa tamošnjim liderima o načinima borbe protiv droge.

"Hitler je ubio tri miliona Jevreja, a mi imamo tri miliona narkomana. Bio bi srećan ako bi ih sve pobio", izjavio je Duterte pozivajući se na procenu filipinske vlade o broju preprodavaca i uživaoca narkotika na Filipinima.

Duterte kaže da njegove javne pretnje smrću služe kako bi zastrašile dilere drogom i navele ih da prestanu time da se bave kao i da obeshrabri potencijalne korisnike.

U svojoj predizbornoj kampanji, Duterte je obećao da će pobiti toliko dilera i korisnika droge da će "moći da nahrani sve ribe na obalama Manile", kao i da će ih ubijati vešanjem, jer "ne želi da troši struju na njih".

  • Laza

    01.10.2016 07:38
    sumnjivo ponasanje
    Najverovatnije mu se neko iz blize rodbine 'dopinguje', ako ne i on sam. Ti sto optuzuju druge su najcesce lazni moralisti, s debelim razlogom.
  • plidnem

    01.10.2016 00:31
    tko je ovisnik neka ovisi a tko diluje i trguje ,neka VISI.
  • Komifo

    30.09.2016 15:19
    Čekamo dežurne poremećene ljubitelje ovog lika da nam objasne kako je i ovo opravdano. Evo već neki počeli sa relativizacijom, sad će da nagrnu i oni kojima je ovo super metod borbe protiv narkomanije - a deca im se razvaljuju od svega jer su odgajili debile.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet