Tramp se nagodio oko tužbe za prevaru

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp pristao je da se nagodi oko tužžbi za prevare vezane za seriju predavanja o nekretninama na Univerzitetu Tramp za 25 miliona dolara, saopštili su zvaničnici.
Nagodbom bi bio završen spor koji je pratio Trampa tokom cele kampanje i doveo do jednog od kontroverznijih momenata njegove kandidature, tvrdnji da je sudija koji je zadužžen za te slučajeve pristrasan zbog svojih meksičkih korena. Trampovi advokati odbacuju optužžbe studenata koji tvrde da su zbog lažžnih obećanja bili navedeni da plate 35.000 dolara kako bi naučili Trampove "tajne" o investiranju u nekretnine od instruktora koje je on "lično odabrao".
 
Tramp je rekao da "marketinšški jezik koji se koristio nije trebalo shvatati doslovno". Dodao je kako je većina studenata tim predavanjima dala visoke ocene.
 
Za Univerzitet Tramp vezuju se tri parnice: dve zajedničke tužžbe u Kaliforniji, kao i jedna u Njujorku koju je pokrenuo državni tužilac Erik Šnajderman. Nagodbom bi bile pokrivene sve tri.
 
Šnajderman je objavio kako je prevareno preko 5.000 studenata širom zemlje za oko 40 miliona dolara. Sudija Gonzalo Kuriel koji predsedava suđenjima u Kaliforniji pozvao je obe strane da se nagode.
 
Tramp je tokom svoje kampanje rekao da Kuriel, koji je rođen u Indijani u porodici meksičkih imigranata, ne možže biti nepristrasan zbog njegovog obećanja iz kampanje da će sagraditi zid na granici SAD i Meksika kako bi zaustavio ilegalnu imigraciju.
 
Suđenje u jednom od slučajeva trebalo bi da počne 28. novembra na sudu u San Dijegu.
  • Zivan

    19.11.2016 10:08
    Korektno od strane novog predsednika SAD...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.