Radnik u Fukušimi zamalo slučajno izazvao katastrofu

Jedan od oštećenih reaktora u nuklearnoj elektrani Fukušima je kratko bio bez hlađenja pošto je radnik slučajno naleteo na prekidač i isključio pumpu za vodu.
Operater postrojenja TEPCO saopštio je da je hlađenje reaktora broj tri, jednog od tri reaktora oštećenih u zemljotresu i cunamiju 2011, bio skoro jedan sat bez hlađenja dok rezervne pumpe nisu aktivirane.
 
TEPCO je rekao da je u reaktoru bilo dovoljno vode i da nije došlo ni do povećanja temperature niti do radioaktivnog curenja. 
 
Prekidač je slučajno isključen tokom redovne inspekcije pošto radnik mora da prođe kroz vrlo tesan prostor. TEPCO je naveo da je poznato da se više važnih prekidača nalazi na sličnim mestima.
  • Zaposleni

    05.12.2016 12:36
    Mora da se Homer Simpson preselio u Fukušimu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet