Španija: Marš radnika protiv vladine politike

Nekoliko hiljada radnika izašlo je danas na ulice Madrida u znak protesta zbog politike španske vlade u domenu rada u proteklih nekoliko godina, u trenutku kada zemlja izlazi iz dugotrajnog ekonomskog sunovrata.
Dva glavna španska sindikata, UGT i CCOO, organizovala su danas marš u prestonici pod sloganom "Ljudi i njihova prava na prvom mestu".
 
Ovaj marš je usledio nakon više od 60 manjih protesta sindikata koji su proteklih dana održani širom zemlje. Sindikati tvrde da smanjenja javnih rashoda i reforme u domenu rada, koje sprovodi španska konzervativna vlada kako bi izašla na kraj s petogodišnjom ekonomskom krizom, ugrožavaju prava radnika i smanjuju im kupovnu moć.
 
"Nećemo dozvoliti vladi da zadrži rezove koje je primenjivala proteklih godina", rekao je lider UGT Hose Marija Alvares.
 
Marš podržavaju lideri španske Socijalističke partije i krajnje levičarskog Podemosa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet