Ubio se da ga ne zarobe pripadnici Islamske države

Dvadesetogodišnji Rajan Lok koji se borio na strani Kurda izvršio je samoubistvo, kako ga ne bi zarobili pripadnici terorističke organizacije Islamska država.
Kako prenosi BBC, Lok je pronađen sa prostrelnom ranom ispod brade, što upućuje na samoubistvo. Neimenovani izvori su izjavili da su se kurdski borci našli pod opsadom Islamske države u selu Džabar, i da su pružili veliki otpor pre nego što su ubijeni. 
 
Nakon izvršene obdukcije, zaključeno je da je Britanac izvršio samoubistvo nakon naređenja da ne dozvole da budu zarobljeni od strane boraca Islamske države, piše BBC. 
 
Kurdski aktivista Mark Kembel izjavio je za BBC da je Rajan Lok "okrenuo svoj pištolj protiv sebe radije nego da bude talac Islamske države". "Ne postoje reči kojima bi se mogla opisati hrabrost ovog vojnika. Lično smatram da on zaslužuje naviša odličja časti za takvu hrabrost pred takvim protivnikom", rekao je Kembel. 
 
Lok, inače kuvar, u avgustu je otputovao u Siriju, a prijateljima i porodici je rekao da ide na odmor u Tursku. Njegovo telo je u utorak transportovano u Irak odakle će biti poslato nazad u Veliku Britaniju. 
 
Rajan Lok je inače treći državljanin Velike Britanije koji je poginuo boreći se na strani Kurda protiv terorističke organizacije Islamska država.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.