Albanija šalje trupe u borbu protiv Islamske države

Albanska ministarka odbrane Mimi Kodeli kaže da ta zemlja planira da u Irak pošalje pešački vod, koji bi se na strani koalicije borio protiv Islamske države.
Ona je skupštinskom odboru kazala da se to planira zbog namere SAD, da pošalju jedinicu od oko 30 pešačkih vodova za vojne operacije u Iraku, prenosi AP.
 
Prema njenim rečima, iračka vlada mora da se saglasi sa tim, pre nego što albanska vlada tu odluku potvrdi u parlamentu. "Mi ne govorimo kao deo NATO, već kao volonteri globalne koalicije", rekla je ona. 
 
Albanija, koja je članica NATO od 2009. godine, učestvuje u međunarodnim mirovnim misijama u Avganistanu, Bosni, Kosovu, Maliju i Egejskom moru.
  • Limun

    28.02.2017 08:02
    https://www.youtube.com/watch?v=8kG9j5Io6yw

    Susret albanske vojske i ISIS-a
  • gradski patriota

    28.02.2017 00:04
    Prvo u komsiluk
    Posaljite vase "trupe" na Kosovo !! Tu ima sasvim dovoljno ISIL-ovih aktivista i trojanaca a i blize vam je, ustedecete na troskovima transporta. Ni jezik sporazumevanja vam nece biti problem...
  • Dusko

    27.02.2017 21:01
    Spremni da ratuju
    Sad ce videti sta znaci noz u ledja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet