Ženama optuženim za smrt brata vođe Severne Koreje preti smrtna kazna

Malezijsko tužilaštvo podići će optužnicu protiv dve žene iz Indonezije i Vijetnama, zbog navodne umešanosti u ubistvo polubrata severnokorejskog lidera, a postoji mogućnost da budu osuđene na smrtnu kaznu.
Državni tužilac Mohamed Apandi Ali kazao je da će dve žene zvanično biti optužene u sredu, u skladu sa članom 302 Krivičnog zakona, koji podrazumeva smrtnu kaznu.
 
Južnokorejski zvaničnici veruju da su ubistvo organizovali severnokorejski agenti, a Malezija je identifikovala osam građana Severne Koreje, koji se sumnjiče za umešanost u ubistvo.
 
Polubrat severnokorejskog lidera Kim Džong Una, Kim Džong Nam, koji je kritikovao režim svoje porodice i svog polubrata, ubijen je na međunarodnom aerodromu u Kuala Lumpuru ranije ovog meseca, nervnim otrovom VX, koji UN smatraju oružjem za masovna ubistva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet