VIDEO: Helikopterom lovi migrante po Bugarskoj

"Lovac" na migrante iz Bugarske Dinko Valev (29) kupio je helikopter sa naoružanjem, kako bi otkrivao "potencijalne džihadiste".
Bugarska vlada mu je za to dala dozvolu.
 
Britanski "Dejli mejl" piše da je Valev postao poznat prošle godine zbog "lova na migrante" u Bugarskoj, a sada je kupio sebi helikopter, kako bi patrolirao i tražio "potencijalne džihadiste", kako naziva sve migrante. Ovaj lovac na migrante, za čiju glavu Islamska država obećava nagradu, prošle godine je na internet počeo da postavlja svoje video snimke na kojima se vidi kako juri migrante, koji u Bugarsku stižu iz Turske. 
 
U njegovom filmu vide se žene i deca koji su primorani da potrbuške leže na zemlji sa rukama vezanim na leđima. 
 
"Ovo bih opisao kao običnu sportsku aktivnost. Ne možete opisati sportistu kao nasilnika", rekao je on. 
 
Vlada Bugarske mu je dala podršku i počela da mu pomaže, navodi britanski list i dodaje da je nejasno da li su veliki mitraljez i mehanizam za ispaljivanje raketa, koji se nalaze na prednjem delu helikoptera i dalje funkcionalni. 
 
Valev, koji živi u gradu Jambol blizu granice sa Turskom, tvrdi da je svaki izbeglica "mogući džihadista". 
 
Islamska država za njegovu glavu nudi 50.000 dolara. 
 
Državno tužilaštvo u Jambolu istražuju pritužbe da su Valev i njegovi ljudi podsticali diskriminaciju protiv migranata, a takođe je traženo da objasni kako je odjednom postao veoma bogat.
 
  • Helix

    22.03.2017 22:21
    Bolesnik!
  • Déjà Vu

    22.03.2017 11:49
    Takve je moj pradeda prevaspitavao bajonetom po Kajmakčalanu 1916.
  • Skretničar

    22.03.2017 09:13
    Kuc, kuc!
    - Ko je?
    - Fašizam!
    - Izvolite!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.