VIDEO: Napad ispred britanskog parlamenta, četvoro mrtvih, 20 povređenih

Četiri osobe poginule su u napadu u Londonu koji se tretira kao teroristički, a 20 je ranjeno, saopštila je britanska policija.
Među poginulima su napadač i policajac. Policija je navela da se veruje da je napad izvela jedna osoba. Policajac koji je napadnut ispred parlamenta je stradao na licu mesta, prenose britanski mediji.
 
Napad se tretira kao teroristički. Među ranjenima su i francuski studenti.
 
Telegraf javlja da je policija ubila jednu osobu ispred parlamenta, nakon što je pokosio nekoliko ljudi na mostu, a zatim istrčao iz kola s nožem i zaputio se prema parlamentu. U tom incidentu ranjen je i policajac koji se nalazio ispred parlamenta.
 
Rojters je objavio da je desetak osoba povređeno na Vestminster mostu, nakon što ih je napadač pokosio. Strahuje se da među njima ima i teško povređenih, možda i mrtvih. Očevici su rekli da je najpre automobil naleteo na bicikliste i pešake, a da se nakon toga začula i pucnjava ispred parlamenta.
 
Potvrđeno je da policija ovaj napad tretira kao teroristički, a u istragu je uključeno i odeljenje za borbu protiv terorizma Skotland jarda. Građani su zamoljeni da izbegavaju centralne delove Londona.
 
Poslanici su prebačeni u obližnju Vestminstersku opatiju. Rezidencija premijerke Velike Britanije Tereze Mej takođe je blokirana. Gradonačelnik Londona Sadik Kan rekao je da je razgovarao sa v. d. načelnikom policije Londona o napadu i da je istraga već počela.
 
Saobraćaj u centru Londona je zaustavljen, zatvorena je i podzemna železnica, ekipe hitne pomoći su na mostu. Izveštač agencije Beta javio je da se na licu mesta nalaze brojne novinarske ekipe i da se uprkos napadu, u ostalim delovima Londona život odvija normalno.
 
Ispred parlamenta je bio i helikopter hitne pomoći. Medicinski radnici su rekli medijima da su neki od povređenih pretrpeli katastrofalne povrede.
 
Mihaela Stojanović Chaffey, koja radi u britanskom parlamentu, kaže da su svi koji su bili u zgradi u trenutku napada zaključani. "Sedeli smo u kancelariji kada smo čuli jurnjavu kroz hodnik, obično je tiho. U tom trentuku nam je oboren Internet, upalili smo vesti i zaključali su nas i sada sedimo u kancelariji, ne smemo da otvorimo prozore", kazala je ona za N1.
  • G

    23.03.2017 17:24
    @@G - neću vam više odgovarati na maloumna pitanja dok vi ne odgovorite na moja, pogrešno ste zamislili da sam samo ja dužan da odgovaram na vaša a da vi možete da ostanete pošteđeni odgovora na moja pitanja. Pružio sam detaljan i argumentovan odgovor na vaše pitanje i postavio svoje, ako ne umete da odgovarate na tuđa pitanja odnosno jedino što umete je da etiketirate i vodite besmislenu raspravu bez argumenata, onda je dalja smislena diskusija sa vama okončana.
    @alias - ne smatram trošenjem enerije kada se raznorazni golobradi maloumnici i društveni šljam i mediokriteti koji oko sebe šire šovinizam, ksenofobiju i javno pokazuju krajnje neznanje postave na svoje mesto. Nisam vaspitan da pred takvima ćutim te to neću raditi ni ubuduće.
  • @G

    23.03.2017 16:03
    Zasto su Srbi najomiljeniji narod u Evropi ? Molio bih odgovor .
  • alias

    23.03.2017 14:19
    @G
    Господине 'G', немојте да се 'примате', само вас 'ложе'.

    Ви се трудите да им одговорите али они не читају ваш одговор. Сутра ће поставити исто бесмислено питање. Само понављају иста питања јер је то једино што умеју. Тзв. ботови, не мисле својом главом.
    Од истока су видели кинеску радњу, а од запада Szeged и америчке филмове. Нису путовали даље од својих предрасуда. Ни у претпоставци.
    Јако ретко у коментарима има аргументоване расправе и конструктивне критике.
    Немојте џабе трошити енергију.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet