Bivši ruski policajac optužen za još 60 ubistava

Ruski istražni biro optužio je bivšeg policajca Mihaila Popkova za još 60 ubistava.
Popkov se već nalazi na odsluženju doživotne kazne zbog masovnih ubistava koje je počinio.
 
"Prema istražiteljima u periodu od 20 godina Popkov je počinio 84 ubistva u gradu Irkutsku, Angarsku i Usolje-Sibirskoje. On je ženske žrtve, starosti između 16 i 40 godina seksualno napadao pre ubistva", naveo je izvor iz Biroa.
 
Popkov, bivši policajac iz Angarska uhapšen je 2012. godine, a 2015. je osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva 22 žene i pokušaja ubistva još dve. Istovremeno, istražitelji iz Irkutska uspeli su da reše još 60 ubistava, a kako izvor navodi detektivi su pregledali više od 350 sličnih kriminalnih slučajeva počinjenih prethodnih godina, koji se poklapaju sa njegovim ubistvima, imajući u vidu obrazac ponašanja Popkova.
 
Okolnosti koje su ga transformisale u serijskog ubicu "žednog krvi" još se proučavaju.
 
Detektivi su uspeli da pronađu i svedoke i oružje kojim je počinjeno ubistvo, uključujući sekire, šrafcigere i noževe, kao i lične stvari žrtava. Ispitano je više od 900 svedoka, a više od 100 svedočenja bilo je na mestima zločina.
 
Popkov je žrtve ubijao na nepristupačnim mestima do kojih se teško stiže, najčešće u šumama i predelima do kojih se dolazilo traktorima ili su morali da se isušuju tereni.
 
Stručnjaci su kazali da Popkov nije mentalno bolestan ili dementan, ali su seksolozi utvrdili da je sklon sadističkoj ubilačkoj maniji.
 
Uskoro bi trebalo da počne ponovno razmatranje njegovog slučaja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet