Australija pooštrila uslove za dobijanje državljanstva

Bolje poznavanje engleskog jezika, duži boravak u zemlji i dokaz integracije, kao što je posao, neke su od oštrijih mera koje Australija nemerava da uvede za dobijanje državljanstva, saopštili su danas zvaničnici.
Australija pooštrila uslove za dobijanje državljanstva
Foto: Pixabay
Premijer Australije Malkolm Turnbul rekao je da bi novi test predstavljao odraz prave australijske vrednosti, umesto sadašnjeg sa višestrukim izborom.
 
"Ovo će biti dobro za kandidate, dobro za naciju, naglašavanje australijskih vrednosti u srce australijskog državljanstva", rekao je Turnbul, dodavši da ovakve promene nisu zbog administracije, već zbog posvećenosti australijskim vrednostima.
 
Budući Australijanci moraće da pokažu da poznaju engleski jezik, da borave u zemlji najmanje četiri godine, dok sadašnji propisi nalažu da je godinu dana boravka dovoljno za zahtev za državljanstvo.
 
Ministar za imigracije Peter Daton rekao je da će biti dodatnih policijskih provera za buduće građane, a da bi počinioce porodičnog nasilja odmah trebalo diskvalifikovati.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet