Predvideo je pobedu Trampa, sada predviđa njegov opoziv u Kongresu

Profesor istorije na Američkom univerzitetu u Vašingtonu Alen Lihtman tačno je predvideo rezultate svih američkih izbora još od 1984. godine.
Predvideo je pobedu Trampa, sada predviđa njegov opoziv u Kongresu
Foto: Pixabay
Predvideo je i pobedu Donalda Trampa na izborima za predsednika SAD, a sada u svojoj novoj knjizi predviđa Trampov opoziv u Kongresu.
 
U delu pod naslovom "Argumenti za opoziv" ("The Case for Impeachment"), Lihtman kaže da će Republikanci nakon toga za novog šefa Bele kuće odabrati aktuelnog potpredsednika Majka Pensa, kojeg znaju i veruju mu. 
 
Profesor smatra da Tramp preti institucijama i tradicijama Amerike i dodaje da je "jasno zašto bi republikanski Kongres mogao da odbaci predsednika svoje stranke". 
 
Prema Lihtmanu, do opoziva Trampa moglo bi da dođe usled optužbi za izdaju zbog kontaktiranja sa Rusijom kao i zloupotrebe vlasti. 
 
On je u izjavi za "Politiko" koju prenosi britanski "Indipendent" podsetio i da je državni tužilac SAD Džef Sešns ranije rekao da predsednik može da bude optužen za prekršaje počinjene pre nego što je preuzeo dužnost. 
 
Lihtman kaže da bi to moglo da uključuje i Trampova kršenja ljudskih prava, potencijalne povrede embarga na Kubi kao i potencijalni sukoba interesa u vezi sa biznisom aktuelnog šefa Bele kuće. 
 
Kroz najnoviju knjigu Lihtman kritikuje Trampa, podsećajući na protivljenje američkog predsednika Pariskom sporazumu o klimatskim promenama, a podsetio je takođe i na njegovu zabranu migracije, prenosi zagrebački "Večernji list".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.