Zrenjanin: Grad domaćin proslave Dana pobede

Centralna svečanost povodom proslave 23. aprila, Dana Vojske Srbije, biće održana 9. maja na Dan pobede u Zrenjaninu, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.
Vojska Srbije proslavlja svoj praznik 23. aprila, u znak sećanja na dan kada je 1815. godine na Cveti doneta odluka o početku Drugog srpskog ustanka za oslobođenje Srbije od Otomanske imperije.
 
Povodom Dana Vojske Srbije, sutra će u Domu garde pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije biti uručena odlikovanja iz nadležnosti predsednika Srbije, a u Vojnom muzeju biće otvorena izložba "Povlačenje preko Albanije i boravak na Krfu".
 
U petak će na Trgu Republike u Beogradu biti održan promenadni defile Reprezentativnog orkestra Garde, a to isto će u Nišu na Trgu kralja Milana, obaviti i Vojni orkestar iz tog grada.
 
Počasna artiljerijska paljba povodom Dana Vojske Srbije biće u petak u 17:00 časova na Kalemegdanu.
 
U subotu, na sam Dan Vojske, biće položeni venci na spomenik Neznanom junaku na Avali i u Takovu kod Gornjeg Milanovca.
 
Autor: FoNet
Foto: Vs.rs
  • ...

    21.04.2016 09:56
    Dan pobede je 9. maj!
  • Marinko

    21.04.2016 09:30
    kakav crni Beckerek, samo Petrovgrad il Zrenjanin
  • MarkoNS

    21.04.2016 07:59
    "Centralna svečanost povodom proslave 23. aprila, Dana Vojske Srbije, biće održana 9. maja..."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".