Stevan Prodanov svetski prvak u tucanju jajima u Mokrinu

Na 26. svetskom prvenstvu u tucanju farbanim jajima u Mokrinu pobedio je Stevan Prodanov, a i ovoga puta je za takmičenje vladalo veliko interesovanje kako domaćih meštana tako i stranaca.

Stevan Prodanov iz Mokrina, šampion iz 2003. i 2009. godine, pobedio je branioca titule Milana Mihajlovića iz Bijeljine.

Porodica Prodanov inače ima čak šest titula šampiona sveta.

"Mokrinčani uvek džentlmenski podnesu poraz, ali bi bilo suviše da se i ovoga puta tako nešto desilo. Mnogi su u stanju da prevrnu svoje i tuđe kokošinjce kako bi našli ko kamen jako jaje. Mi za tako nešto nemamo potrebe, jer imamo kokošku koja nosi provereno jaka jaja. Ipak, nismo smeli da se uzdamo samo u nju, pa smo tokom protekla tri meseca o zube kucnuli oko 5.000 jaja. Pokazalo se na kraju da toliki trud oca, brata i mene nije ni bio potreban. Od gomile jaja, izabrali smo baš primerak naše stare koke", priča Stevan.

Zbog gubitka titule, Semberac Milan Mihajlović nije preterano žalio.

"Za mene je i ovo veliki uspeh. Drugo mesto je razlog više da čvstinu ljuske semberskih jaja , ali i sreću, okušam naredne godine. Ne znam da li su u sudaru sa  Stevanom jajetom odlučile nijanse, ali je činjenica da sam imao težak put do finala.  Čestitam mu na trećoj tituli, a ja ću dati sve od sebe da iduće godine godine budem još bolji", rekao je Milan.

Mokrinčani su Vaksrs dočekali sa čak 150.000 ofarbanih jaja. Toliko ih je na Veliki petak ofarbano u ovom selu. Ona sa granitnom ljuskom, bila su u rukama takmičara iz krajeva Srbije, Evrope i Kanade.

Autor: Kurir

  • Prvak tucač

    01.05.2016 20:44
    Bravo za svetskog tucača!
  • Hristos voskrese

    01.05.2016 19:18
    Pobednička jaja au uglavnom umesto kokošijih od morke usput ojačana špric gitom.
    Ovo je najlepši crkveni praznik, a narodni običaj tucanja je izopačen i ispolitizovan, takmičenje dece je OK. osim ako kao danas ne pobedi ćerka od glavnog sudije. Matorim bizgovima, lencofirima i političarima u takmičenju tu nije mesto.Ko ne može da se takmiči u tucanju kod žena, ide da ga tucaju na Mokrinskoj tucanijadi.
  • zivan

    01.05.2016 18:44
    Ovo mu dodje kao neka narodna pozorissna predstava u kojoj su svi posetioci komedijanti. Vazzno je biti sludjen, pa bilo ccime...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.