Ruma: Građani i ove godine glasaju za projekte

Građani Rume će i ove godine moći da glasaju za nove projekte koji će ući u budzet 2017. godine, kaže Dragan Kosanović, šef Odseka za lokalni ekonomski razvoj.

Pilot projekat participativnog budžetiranja, koji se sprovodi zajedno sa BIRN (Balkanska istraživačka mreža), pokazao se kao uspešan tokom prošle godine.

"I ove godine smo nastavili da aktivno uključujemo građane u proces izrade opštinskog budzeta. Već 1. juna organizovaćemo novu promociju participativnog budžetiranja, prema kojoj će građani predložiti projekte koji će ući u odluku o budžetu za iduću godinu", naglašava Kosanović.

Podsetimo, prošle jeseni stanovnici ove opštine izglasali su tri projekta koje je lokalna samouprava uvrstila u budžet za ovu godinu. Projekti koji su kod građana prošle godine dobili prioritet su saniranje objekta jaslice U.P.V.O. "Poletarac" u Rumi, postavljanje teretane na otvorenom u parku kraj OŠ "Veljko Dugošević" i rekonstrukcija trim-staze i mobilijara u izletištu "Borkovac". Ovi projekti će biti i realizovani, a ukupna vrednost im je 3,8 miliona dinara.

Teme

RUMA

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina