Kovin: Pet godina zatvora za sveštenika pedofila

Sveštenik Milovan Đokić pravosnažno je osuđen na pet godina zatvora zbog silovanja devojčice V. P. u svečanoj sali crkve u Pločicama kraj Kovina.
Naime, presudu Višeg suda u Smederevu donetu 11. januara ove godine, po kojoj je Đokić proglašen krivim, juče je potvrdio i Apelacioni sud. Kažnjen je za dva krivična dela, obljubu deteta i obljubu u pokušaju.
 
U trenutku obljube devojčica je imala 13 godina, a sveštenika crkve u selu Pločica uhapsila je pančevačka  policija u martu 2014. godine, kada su za njegove radnje saznali njeni baba i deda. Naime, devojčica je od 2012. godine pevala u crkvenom horu, a u mesecima pre napastvovanja Milovan je sve češće zvao devojčicu da pomaže oko sređivanja crkve, za šta joj je davao i novac.
 
Međutim, njeni baba i deda su primetili čudno ponašanje devojčice i pritiskali je da otkrije šta se dešava, ali se ona na kraju poverila tetki, kojoj je ispričala da ju je sveštenik 3. januara namamio u svečanu salu crkve i silovao. Prema rečima Regine S. bake devojčice, za ovog sveštenika bi i doživotna robija bila premala.
 
"Ja bih njega držala u zatvoru dokle god je živ. On je grešnik, ne bi trebalo da priđe vratima crkve, a kamoli da uđe u nju. Terao ju je i da ga oralno zadovolji, govoreći da treba da se opusti, kao i da bi ona trebalo da kupi kondome. I on je neki sveštenik, veronauku je deci držao u školi", poručila je ona za Kurir.
 
Đokić je pokušao da obljubi devojčicu još dva puta, ali u tome nije uspeo. Kako je rekla V. P. jednom ga je omeo dečak koji je slučajno naišao, a drugi put je sama uspela da se odbrani, jer je sveštenik bio pijan.
 
"Pop me je silovao u crkvi, bio je pijan i pretio mi je da nikome ne smem da kažem šta mi je radio, a onda mi je dao blagoslov. Pričao je da sam pametna devojčica i da se poštenje ceni, ali naglasio mi je da usta držim zatvorena", kazala je V. P. i dodala da joj Đokić pričao kako joj niko neće verovati ukoliko ispriča šta se dogodilo.
  • Terješkova

    30.06.2016 17:27
    Kako bih ga ...kao Aliija što je Abdulaha u Banović Strahinji!!!!
  • Marko

    30.06.2016 15:05
    Licemerstvo
    I šta kažete, gej parada problem?
  • RD

    30.06.2016 14:55
    nema (suje)vernika da lupaju minuse!? :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.