Medicinske sestre pravile "selfi" sa nepokretnim pacijentkinjama

Dve radnice somborske bolnice snimile su selfi u sobi punoj neuroloških bolesnica i to objavile na Fejsbuku.
Kako piše Alo, fotografija je nastala na odeljenju neurologije, kada je jedna medicinska sestra snimila sebe i koleginicu koja se seli iz države, tokom njenog poslednjeg dana na poslu.
 
Uz fotografiju je, prema pisanju lista, napisala da njena koleginica odlazi i da joj želi svu sreću. Na fotografiji se, pored dve zaposlene, vide i bolesnice, od kojih jedna nosi pelene. Jedna Somborka, čija se baka lečila u toj bolnici, kaže da su medicinske radnice ovom fotografijom lišile pacijentkinje svakog dostojanstva.
 
- Nedavno je moja baka bila u toj bolnici. Da je neko moj u pozadini slike, gospođi bi stigla tužba pre neko što bi stigla da se spakuje - kazala ona za Alo.
 
Dr Milan Grba, direktor bolnice, od novinara je saznao za fotografiju. - Pogledao sam fotografiju i najoštrije osuđujem postupak zaposlenih. Ovo etički nije korektno i uveravam vas da nijedna od njih nije imala saglasnost bolnice da tako nešto slika - kaže Grba. On dodaje da je Milica Bodovinac već napustila tu ustanovu, a da će Milica Vojinović Popović biti kažnjena.
 
- Imamo naš pravilnik, po kojem će biti kažnjena, pokrenućemo disciplinski postupak iz ovih stopa - kazao je Grba za Alo.
 
Sporna fotografija je od četvrtka stajala na Fejsbuku, ali je nakon poziva novinara direktoru bolnice sklonjena sa profila medicinske radnice.
  • Djordje

    05.07.2016 11:22
    Budale
    U ovoj zemlji budala nikada nije falilo!!!
  • Ra

    05.07.2016 02:50
    degutantno, nedopustivo.
    Da li ta bolnica u inostranstvu zna ko im je dosao... i za selfije... ? Samo pitam... Da je to uradila u bolnici u eu ili us tj razvijenom svetu , bolnica bi debelu odstetu placala... mislim!!!!
  • /

    03.07.2016 22:06
    /
    moma
    postoji i kraci odgovor-svako ko im odobrava neka odveze svoju majku ili babu da se slikaju sa njom. pozadi se vide gace ili pelene za stare

    mene nije sramota sto sam reagovao. sramoote je odobriti ovaj postupak

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina