Sombor: Kompanija "Pretty Group" iz Bangladeša otvara tekstilni pogon?

Tekstilna kompanija "Pretty Group" po zvaničnom portfoliju zapošljava 17.000 radnika i ostvaruje godišnji promet od oko 160 miliona dolara, a u somborskim pogonima bi novo radno mesto našlo čak 1.100 Somborki i Somboraca.
Na gradskoj Skupštini je odlučeno da se, nakon pisma o namerama kompanije "Pretty Group" iz Bangladeša, oformi ekspertska radna grupa koja bi izradila elaborat o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini u somborskoj industrijskoj zoni, u blokovima 102 i 103, neposrednom pogodbom i bez naknade.
 
U istom sektoru u kojem posluje i firma iz Bangladeša, Sombor je svojevremeno imao nekoliko jakih i izvozno orijentisanih preduzeća, koja su neslavno propala i uništena kroz vlasničku transformaciju, odnosno privatizaciju na srpski način.
 
Ako je suditi po pismu namere, investitor namerava da uloži 16 miliona evra u ovu investiciju i u hale površine čak 15.000 kvadratnih metara instalira mašine poslednje tehnološke generacije, te zaposli 1.100 radnika i tako ostvaruje godišnji promet od 26 miliona evra.
 
Plan firme iz Bangladeša je da se sva proizvodnja izvozi, prevashodno na tržište Evrope, a kao razlog za ovu investiciju, ne krije se u pismu, navodi se činjenica da je u ovom trenutku zarada i njena struktura u Srbiji niža nego u zemljama u okruženju, kao i razumna podrška Vlade Srbije stranim grinfild investicijama, piše "Dnevnik".
  • hm pa da

    11.07.2016 17:45
    Taman da zaposle sve ove migrante.
  • Cockney Call

    11.07.2016 16:11
    Šta je, demokrate, monarhisti, ravnogorci, nevladini kurajberi, otporaši, rehabilitanti fašizma i ostali oslobodioci Srpskog naroda iz jugoslovenske tamnice, za ovo ste glasali. Drug Tito je proizvodio, između ostalog i nuklearnu energiju (Krško), dok ovi somovi nemogu ni gaće, već nam trebaju Bangladeški bizMismeni. Tuga :(.
  • bane

    11.07.2016 12:39
    ...
    O, Bože..bangladeš, zar je moguce..kontam da ce sledeci investitor biti iz Somalije???
    Delfi, lir, jura..sad jos i banglades..sve dobiju badava, drze radnike kao robove za 24.000 i jos od vlade dobiju 10.000€ po zaposlenom..allooo, pa od toga mogu 4god da isplacuju takve plate i da dignu sidro posle toga..znaci, badava!!
    Ne mogu da verujem kakve poene skuplja rezim!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.