Sremska Mitrovica: Tuži Agenciju za restituciju jer mu ne vraća imovinu

Darko Stefanović tuži Agenciju za restituciju kojoj je pre dve i po godine podneo dokumentaciju za povraćaj nacionalizovane imovine u centru grada.

- Sve je urađeno kako treba i po propisu, ali i pored isteka zakonskog roka od godinu dana nikakvog odgovora iz Agencije za restituciju nema. Posedujem kupoprodajni ugovor iz 1995. godine o vlasništvu nad parcelom od 24 ara i 21 kvadratnog metra u Zmaj Jovinoj ulici i vlasnički list za parcelu od 8,5 ari u Planinskoj ulici. Država je tu imovinu nacionalizovala 1960. godine, a kad će nam je vratiti još je neizvesno - ogorčen je Stefanović koji se nebrojeno puta do sada obraćao Agenciji, ali uzalud.

Vrednost oduzete imovine, kako tvrdi, nije mala, jer se za kvadrat zemljišta u prvoj gradskoj zoni plaća 35-40 evra, tako da njegova parcela u Zmaj Jovinoj ulici po toj računici vredi oko 75.000 evra, a druga oko 10.000 evra. U katastru je nacionalizovani posed u centru grada uknjižen na Osnovnu školu "Boško Palkovljević Pinki".

Deo parcele je iskorišćen za izgradnju fiskulturne sale, a drugi je pretvoren u baštu.

- Direktor Agencije za restituciju je čest gost medija na kojima se hvali efikasnošću rada i ističe ažurnost u vraćanju oduzete imovine. Međutim, na moje dopise ostaje nem, a niko ne može da mi odgovori zašto je moj predmet već dve i po godine u fioci i kada će ugledati svetlost dana. Agenciju i direktora zvao sam telefonom stotinu puta, obraćao mu se pismenim i elektronskim putem, čak odlazio i lično, ali bezuspešno jer dalje od vratara nisam mogao - objašnjava Stefanović.

- Zato ću pravdu potražiti sudskim putem i tužbom protiv direktora Agencije, a do donošenja sudske odluke planiram da razapnem šator ispred Agencije u Masarikovoj ulici u Beogradu. Neka Srbija i svet vide kako se država ophodi prema običnim građanima - zaključio je Stefanović.

  • István

    12.07.2016 21:18
    mgrsoti@gmail.com
    TIBOR " majka ima dve pravosnazne sudske odluke " --- pisite, vidite tako se radi u " pravnoj drzavi " kod nas ni ministarsvo ne izvrsava odluke " pravosnazne ". Pitam ja kakav buducnost imaju gradjani u ovoj " pravnoj drzavi " Drzava nudi obveznice citam danas to daje realnu sliku da ono sto su uzurpirali i za ni-za-sta kupili tajkuni zeli ostaviti njima a obicni radnici i narod na svoj teret da nama islati ostetu. To znaci ovde vladaju kriminalci - tajkunni a velecasne vodje su njihovi prljavi izvrsitelji. Obveznice treba dati tajkunima i na vlásti ako su mozda tamo ali samo toliko koliko su oni "sposobni " za to platili, jer sebe uvek prikazuju sposobnima. NE u zoru treba primiti narod nego treba sprovesti postojece zakone, Nakaradni zakon o restituciji reformisati, jer to je donet po naredjenju tajkuna sa vlasti sastavio njihov posluzitelj. Pravna drzava se stvara sa postenim radom a ne primitivnim propagandom., ne sa zamucenim izjavama direktora agencije za restituciju. Pitam ja sta sad rade zaposleni u toj agenciji --- jednom je preporuceno od strane agencije da uzmemo advokate -- znaci da i oni nas uzurpiraju --- sramota ! Isto tako izricito molim da vase "radnike" u agenciji naucite da sa strankama posteno -- ne mrzovoljno ponasaju, jer mi smo sigurno posteni barem toliko koliko zasticeni vasi tajkuni koje posluzujete.
  • dule

    12.07.2016 08:18
    Liberalni kapitalizam


    ili liberalni komunizam?
  • Tibor Zadjva

    11.07.2016 15:48
    Sa razumevanjem sam citao ovaj clanak o oglusavanju agencije za povracaj imovine. Imamo slican slucaj sa 82- godisnjom majkom, kojoj je doduse odgovoreno na njen zahtev za povracaj iz septembra 2012, te joj je i ono sto je parcijalno i vraceno pre dve godine, islo preko prevarene u smislu da joj nije vraceno u obimu u kome je oduzeto, te samo i zbog te prevare od strane Agencije planiramo da demonstriramo strajkom gladju, pocev od pocetka iduceg meseca. Inace, majka ima dve pravosnaznae sudske presude od pre vise od godinu dana u vezi sa njenim obestecenjem, ali drzava (Ministarstvo finansija) oglusila se unatoc procesima izvrsenja. Ako Vam ne smeta, gospodine Stefanovic, mogli bismo time u vezi da demonstriramo i udruzeno, Vi u Beogradu, a mi ispred ambasade RS u Becu, gde i zivimo vec nekoliko godina. Sa srdacnim pozdravom: Tibor Zadjva

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".