Nova pokrajinska vlada povećala broj zaposlenih na direktnom budžetu

Nova pokrajinska vlada povećala je broj zaposlenih na neodređeno vreme na direktnim budžetskim mestima, izmenom uredbe o maksimalnom broju zaposlenih u APV.

Ova uredba menjana je nekoliko puta i za vreme bivše vlasti, kada je ustanovljeno da ima oko 240 viška zaposlenih. Pošto je regulisan broj zaposlenih na maksimalnih 4.596, radna mesta su se samo raspoređivala između direktnih budžetskih, indirektnih, u javnim preduzećima i ostalih korisnika javnih sredstava, bez povećanja broja zaposlenih.

Nakon demokrata, naprednjaci su povećali broj zaposlenih na direktnim budžetskim mestima za pet radnih mesta - sa 1.077 na 1.082. Tako u Sekretarijatu pokrajinske vlade umesto 32 sedi 37 osoba, u Sekretarijatu za kulturu sedi 49 umesto 43 osobe, a u Sekretarijatu za zdravstvo je 77 umesto 104 osoba. Doduše, bivši Sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju je podeljen - zdravstvo je sada poseban sektor sa 77 zaposlenih, a obrazovan je poseban Sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova sa 31 radnikom.

U Sekretarijatu za zdravstvo je smanjen broj zaposlenih za jedno mesto, a u sektoru za obrazovanje za dve pozicije. Sekretarijatu za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, shodno ranijoj odluci, pripojena je oblast regionalnog razvoja, a broj zaposlenih je smanjen sa 31 na 30. Sekretarijatu za urbanizam oduzeto je graditeljstvo (koje je pripojeno energetici i saobraćaju), a maksimalno može da radi 45 umesto 56 osoba, koliko je predviđala ranija odluka.

U Sekretarijatu za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost može da bude 24 zaposlena na neodređeno, a u sektoru za energetiku 38 umesto 18 zaposlenih. U pokrajinskom Sekretarijatu za sport i omladinu može da bude zaposleno, kao i do sada, 17 osoba, a u Sekretarijatu za privredu i turizam 41 osoba.

U Upravi za zajedničke poslove, broj zaposlenih povećava se sa 73 na 75, a u Upravi za kapitalna ulaganja biće 68 umesto 70 zaposlenih.

Broj zaposlenih u institucijama koje su indirektni budžetski korisnici se, shodno povećanjima na direktnom budžetu, smanjio sa 1.066 na 1.062. U javnim preduzećima je nepromenjeno - maksimalan broj zaposlenih je 1.924.

Detaljnije o najnovijim izmenama i brojkama čitajte OVDE.

O ranijim pretumbavanjima čitajte OVDE.

  • Mile

    04.08.2016 10:13
    Bolje je a i zdravije za ekonomiju zaposliti prekobrojne nego tolerisati milionske pljačke odabranih (što u eurima, što u dinarima) koje razaraju ekonomsko tkivo zemlje.
  • Paor

    14.07.2016 18:28
    VladaN
    Da Vas dopunim: pa tu nema ni posla za sve te ljude!
    Mislite da u svakom od sekretarijatarijata IMA POSLA ZA 11 ZAMENIKA I TUCE POMOĆNIKA!?
    Koji je opis poslova tih ljudi? Šta oni rade za Vojvodjane?
    Ej, preko 5.000 zaposlenih u Banovini i Vojvodinavodama i Vojvodinašumama! U celoj bogatoj Švajcarskoj nema toliko činovnika!
    To je leba bez motike o trošku nas Vojvodjana!
  • Anonimus

    14.07.2016 07:43
    Kadrovi
    Treba videti koji su kadrovi ds iz Banovine preleteli u sns da bi dobili ili ostali na funkcijama. Tuga i žalost... Sav talog iz ds prešao u drugu stranku. Uglavnom ljigavci kojima je ds plaćala privatne fakultete, jer državne nisu mogli sa završe. Najgori kompleksaši koji su preko stranke dobili posao. Zbog takvih je da i izgubila izbore....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.