Vašarište: Postavljeno postrojenje za preradu vode

Javno komunalno preduzeće "Graditelj" iz Sombora postavilo je postrojenje za preradu vode u opštini Vašarište.
Ovo je još jedna u nizu investicija "Graditelja", a reč je o postrojenju za poboljšanje kvaliteta vode, odnosno ugradnji filtera koji uklanjaju gvožđe, mangan, arsen, boju, te građanima obezbeđuju mikrobiološki ispravnu vodu.
 
U sklopu investicije vrednosti od preko četiri miliona dinara, pored postavljanja postrojenja za preradu vode, saniran je i bunar koji nije bio u sistemu vodosnabdevanja duže od deset godina.
 
Meštani Vašarišta od sada će moći i da koriste postrojenje koje može da preradi 40 metara kubnih u samo jednom času. Takođe, u ovom mestu osposobljena su još dva bunara na centralnom izvorištu, te će ovo leto proteći bez problema u vodosnabdevanju Vašarišta. 
 
 
Međutim, pored osposobljavanja i saniranja izvorišta, "Graditelj" vodi računa i na njihovom osiguranju. Iz tog razloga se na svim izvorištima postavlja i videonadzor, kao i protiprovalni, protivpožarni i protivpoplavni sistem, tako da su izvorišta u potpunosti zaštićena od eventualnih oštećenja.
 
JKP "Graditelj" će i u narednom periodu nastaviti da podiže nivo kvaliteta vodovodnih mreža u Vojvodini. Već su obezbeđena sredstva za početak radova na opremanju bunara u Turiji i Nadalju, te opremanje i bušenje novog bunara u Popovači. Osim toga, u Nadalju će tokom avgusta početi rekonstrukcija šahtova, zatvarača i hidranata, čime će se u slučaju havarija smanjiti broj korisnika koji ostaju bez vode.
 
U budućnosti, svi pogoni za proizvodnju i preradu vode kontrolisaće se sa jednog mesta. Ovo će biti omogućeno zahvaljujući lokalnoj bežičnoj mreži "ethernet".
  • Zivan

    18.07.2016 16:04
    Bravo Somborci, nastavite da poboljsavate kvalitet vode u javnom vodovodu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".