Bečej: Jednokratna pomoć za radnike PIK Bečeja

Bivši radnici PIK Bečej dobili su jednokratnu pomoć od Centra za socijalni rad.
Centru je najpre novac prebačen iz republičkog Ministarstva finansija preko opštinskog budžeta, da bi potom bio prenet na tekuće račune ukupno 540 radnika.
 
Direktorka Centra za socijalni rad opštine Bečej Svetlana Gagić rekla je da joj je drago što su bivši radnici ovog preduzeća dobili svoj novac.
 
"Njihovi sindikati su, posle nekoliko obraćanja zvaničnika bečejske opštine i zaključka Vlade Srbije da se iz republičkog budžeta isplati jednokratna pomoć na osnovu kriterijuma određenih opštinskom odlukom o utvrđivanju programa prevazilaženja stanja socijalne ugroženosti i izuzetno lošeg životnog standarda građana na teritoriji opštine Bečej, nama dostavili spisak radnika, ugovore i naloge za isplatu", navela je Gagić.
 
Po utvrđenim kriterijumima, postojale su četiri kategorije za isplatu - 63.162 dinara primila su 34 bivša radnika PIK Bečej, 126.324 dinara njih 85, 189.486 dinara njih 222, dok je 252.648 dinara dobilo 199 radnika, prenosi Dnevnik.
 
Podsetimo, bivši radnici PIK Bečej, u znatno manjem broju od onog sa spiska, krajem januara, tokom februara i do polovine marta organizovali su jednosatne mirne proteste ispred Opštine ističući da su krajnje ugroženi, da im se gomilaju računi koje ne mogu da plate, jer su bez posla ostali posle nove privatizacije PIK Bečej koji je privatizovala MK Grupa.
  • ex chapman

    22.07.2016 14:11
    izvinte?
    a što novi vlasnik nije platio otpremninu kao što je i red? nego se njegove obaveze izmiruju iz budžeta. btw nadam se da je PIK Bečej platio makar malo više nego što je platio za one šećerane!
  • NEZAMISLIVO!

    22.07.2016 11:50
    Ovakav naslov bi u Jugoslaviji i Vojvodini pod Jugoslavijom bio NEZAMISLIV!
    Sada još da očekujemo naslov kako građani Vojvodine dobijaju humanitarnu pomoć iz američke GMO pšenice, da ne bi umrli od gladi.
    A pakete da nose ministar Vulin i lično ON.
  • bruka

    22.07.2016 10:19
    Bravo za državu koja je iskazala veliku brigu za radnike. Pošto im je uništila firmu i posao dodelila je jednokratnu socijalnu pomoć kako bi mogli da plate struju još mesec ili dva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina