Pančevo: Nafta se izlila u Dunav

U utorak uveče, u Luki "Dunav" u Pančevu, došlo je do izlivanja nafte.

Do ove nezgode je došlo prilikom pretovara nafte iz broda u cisternu, a više od 1.000 litara mazuta završilo je u reci.

U Pančevu su trenutno na licu mesta inspektori za zaštitu životne sredine koji rade na sanaciji zagađenja.

Pokrajinski insprektor Šimon Bančov rekao je da Dunav nije ugrožen jer su postavljene "zavesice" koje sprečavaju izlivanje nafte iz akvatorijuma.

"Do izlivanja mazuta došlo je pošto je puklo crevo prilikom pretovara, i tom prilikom se izlilo od 1.000 do 1.700 tona", rekao je Bančov za RTV Pančevo.

  • Anonimni

    29.07.2016 11:25
    @limanac
    Jeste,Rusi su ti najveci problem
  • Anonimni

    29.07.2016 11:07
    @zivan. Krajnje rutinska u slucaju da je oprema ispravna i neostecena,tako da u slucaju pucanja creva ne snosi sankcije radnik nego firma...a nigde se ni ne spominje koja firma je u pitanju
  • Zivan

    28.07.2016 16:10
    To je krajnje rutinska operacija pretakanja nafte, mora da su prastari brod i cisterna, neodovoljno obucen radnik da bi doslo do takvog izliva nafte. Sankcije moraju biti osstre, u granicama zakona...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina