Novi Kneževac: Vlast ukinula besplatnu užinu, vrtić i stipendije

Stipendije za sve srednjoškolce, besplatna užina za osnovce i besplatan vrtić za mališane, biće ukinuti od 1. septembra, odlučilo je Opštinsko veće Novog Kneževca.

Kako je istakao predsednik opštine Radovan Uverić (SNS), takve povlastice koje je u susret izborima uvela prethodna vlast na čijem čelu su bili kadrovi Demokratske stranke, nisu imali roditelji ni u vreme Josipa Broza Tita.

Nepopularan, ali kako je obrazloženo, nužan potez povuklo je Opštinsko veće Novog Kneževca, jer je reč o davanjima za koje u opštinskoj kasi nema dovoljno novca.

Prethodna vlast je avgusta 2014. ustanovila posebnu opštinsku učeničku stipendiju za sve đake koji pohađaju srednje škole u Novom Kneževcu od 2.500 dinara, deset meseci godišnje.

Od 1. januara ove godine, kako je tada obrazlagano, stimulativnim merama obuhvaćena su sva deca, pa je vrtić besplatno pohađalo više od 300 mališana, a oko 900 učenika mesne Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj", imalo je besplatnu užinu. Za besplatnu užinu svim đacima Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" računi za april i maj ove godine bili su 654.000 dinara.

Iz opštinskog rukovodstva najavljuju da će u međuvremenu naći rešenje.

  • Redneck

    21.08.2016 10:36
    Ja imam predlog koji će SRB uštedeti 8 milijardi eura godišnje i bićemo lider regiona.To je minimalac za administraciju, jer su skoro sve opštine bankrotirale.Za sad već milion parazita ćemo godišnje trošiti 4 umesto današnjih 12 milijardi eura.Kako rade i to im je mnogo.Tu im je sigurica, ide im staž, a svi muljaju sa mažnjavanjem državne zemlje, kradu preko korupcije, računa i ukradu još milijardu dok trepneš.Nova vlada umesto da smanjuje ona povećava administraciju zapošljavajući svoje poslušne i nesposobne kadrove i još nas više gura u provaliju.Povećavaju inspekcije da guše sve koji nešto rade, a budžetska kontrola se i dalje ne radi, niko nije dobio otkaz od guzonja i to sve tako ide već 30g unazad.Usput upadate u zamku ustaških provokacija (spomenici, Glavaš), i idete na ruku onima koji bi opet da posvađaju region i ponovo prodaju oružje zarad uništavanja svih tragova komunizma.Rusi će prodavati nama, a ameri rvatima.Ginuće naša deca, rušiće naše gradove jer fašisti žele osvetu i revanš.Odhebite te komšije bednike i primitivce,nek se uguše u svom nacizmu, i tamo pre podne mrze srbe i kradeze, a popodne i sami sebe.A i ovi što nas šatro brane su uvek izvukli ghuzicu kad je bilo gusto.
  • Zivan

    20.08.2016 09:55
    Sufinansiranje boravka u vrticima, djacckih putovanja i sskolske uzzine je u svim opsstinskim budjetima znaccajna stavka; i dobro je da je tako, a losse je kade se izbegava drusstvena briga o deci...
  • Najrealnije

    19.08.2016 20:48
    realno
    Sve si u pravu, ali i opštinskim čelnicima ukinuti sve beneficije i dodatke na platu, a platu da primaju u visini mionimalca.
    Kad je štednja, nek je štednja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.