Kikinda: Toplana upozorava stanare da pacovi grizu instalacije

Radnici JP "Toplana" u Kikindi upozoravaju da su podrumi stambenih zgrada u Nemanjinoj ulici u centru grada puni pacova, koji napadaju čak i radnike koji pokušavaju da zamene izgrižene kablove.

Direktor ovog preduzeća Miroslav Čičulić, upozorava Skupštine stanara da odmah urade deratizacije u podrumima da bi radnici "Toplane" mogli da provere i pripreme sisteme za grejnu sezonu.

"Radnici kažu da ima toliko pacova da je nemoguće prići podstanici, a izgriženi su svi kablovi koji povezuju temperaturne sonde i merače protoka, kao i napojne kablove cirkulacionih pumpi. Mi smo ove godine već zamenili sve oštećene kablove i, tamo gde je bilo moguće, postavili oko njih zaštitne metalne cevi. Međutim, pacovi svaki put izgrizu i nove kablove što nam je pričinilo štetu od oko 100.000 dinara. Ukoliko stanari odmah ne urade deratizacije nećemo moći da uđemo u podstanice i kasnije nećemo uvažavati primedbe na kvalitet i kontinuitet isporuke grejanja", upozorio je on.

Čilulić kaže da je "Toplana" ovaj problem imala i krajem prošle godine, ali sada je prvi put poslala pismene dopise stanarima.

"Konsultovali smo se sa Gradskom komunalnom inspekcijom, ali rešavanje problema nije u njihovoj nadležnosti, jer su podstanice u privatnom, a ne gradskom vlasništvu. Vlasnici podstanica su Skupštine stanara i one su odgovorne za održavanje i po Zakonu o energetici i po Opštinskoj odluci o distribuciji toplotne energije", kaže on.

"Toplana " do sada nije tražila nikakvu refundaciju od Skupština stanara za troškove zamene kablova koje su pacovi uništili, ali ako se problem ne reši, moraće da traže naknadu štete.

"Tek smo dobili dopis i sada treba da se dogovorimo šta nam je činiti. Znamo da ima pacova, već smo kupovali mamce, ali treba proveriti i dovodne vodove svih instalacija u zgradi. Pretpostavljamo da pacovi u podstanice ulaze i kroz vodove", kažu stanari zgrade u Nemanjinoj broj 3.

  • grujica

    29.08.2016 18:43
    Stavite nekoliko mačaka da žive u podrumu
  • edrer

    27.08.2016 09:55
    Kupite kablove koje pacovi ne grizu radim sa njima godinama.

    SKinuli smo se sa grejanja i poceli ste nas ucenjivati da nemozemo, pazi navode nam neki clan o odrzavanju - kao ako nebudemo instalaciju sredili da ce nas prekrsajno prijaviti po tom clanu. hahahaha koja sprdacina od toplane.

    Otkazali smo vam skinuli radiatore i nema tog boga da ce meni odredjivati dali cu da koristim vasu uslugu jadnu mlacne radiatore i da mi vi ukljucujete kad ocete a ne ja sam.

    Pazite misle da smo mi naivni kao sa pacovima. Pricaju nam price o nekim zakonima monopolistickim. Vertikale nismo dirali, skinuli radiatore zapecatili cepom cevi odrezali ih skoro do vertikale. Grejacemo se sa solarnim i strujom nocnom jeftinom a ne vama da placamo 76000 godisnje za sta? Adio bando.

    Ujutru idemo pod tus u 6 ladno sve. Navecer vec u 20 sati gase i opet u 23 se tusiramo u ladnom kupatilu. Dosta nemoze vise sam cu da se grejem kako ja i kad ja hocu.

    A izgovori pacovi su vam krivi nemate pojma kakvi pacovi su na brodovima po lukama magazinima pa naravno instalacija je skladno tome uradjena cak nisu ni izolirani kablovi cevima nego je koristen kabel otporan na ugriz pacova.
  • Rasa

    27.08.2016 08:25
    Jos malo ce vi otkazati grejanje i ostace im samo ne platise poput javnih i drzavnih ustanova zbog cijih dugova se konstantno povecava cena. Dosta je obican stanar redovnim placanjem pokrivao"navedene gubitke".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.